Anahtar Kelimeler: personele bilgi sızdırmış

Eski personele bilgi sızdırmış

Eski personele bilgi sızdırmış

Kozan Belediyesi'ne ait hayvan barınağındaki köpeklerin birbirlerini yemesi ile ilgili olarak sosyal medyada büyük yer bulan görüntülerin ardından konu tüm Türkiye'de en üstteki gündem maddelerinden biri haline geldi.

Pazar günü sosyal medya üzerinden binlerce insana yayılan Kozan Belediyesi hayvan barınağındaki hayvanların birbirlerini yemesi ile ilgili olarak görüntüler vicdanları sızlattı. Önce sosyal medyada daha sonra da yaygın medyada yer alan görüntüler üzerine Kozan Belediyesi’de konu ile ilgili olarak açıklama yapma gereği duydu.

Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kozan Belediye başkan yardımcılarının ve barınak sorumlularının katıldığı basın toplantısında konunun siyasi rant olduğu dile getirildi. Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ancak bu konunun siyasi rant peşinde olanların işine yaradığını ima etti.

Barınak çalışanı olduğu öne sürülen Aytaç isimli kişinin, daha önce barınakta çalışan Nevra Ünlü’ye bilgi sızdırdığı dile getirildi. Aytaç isimli barınak çalışanı, Nevra Ünlü’nün barınakta ne yaşanıyorsa kendisine haber vermesi konusunda ikna ettiğini, köpek ölümünün ardından Nevra Ünlü’yü aradığını itiraf etti. Barınak görevlisi, ölen iki köpekten birini gömdüğünü, diğerini ise Nevra Ünlü’nün onu gömmemesini istediğini söyledi. Bir süre sonra barınakta başka bir personel olmadığı sırada, bir erkek bir bayan kişinin barınağa geldiğini, barınağı gezerken cep telefonu ile görüntü çektiklerini söyledi. Aytaç isimli personel, Nevra hanımı bir hayvansever olarak gördüğünü, olayın buralara kadar gelebileceğini düşünmediğini ifade etti.

Yaşanan olayların ardından belediye başkan yardımcıları personel üzerinden yola çıkarak bütün olayların siyasi rant olduğunu dile getirdiler. Adli tahkikatın başladığını ifade eden Kozan Belediyesi ana kademesi sürecin takipçisi olacaklarını, Kozan’ın böyle bir görüntü ile Türkiye'de gündem olmasının iyi bir şey olmadığını dile getirdiler.

Gerçekleştirilen basın toplantısında barınak personelinin yaptığı açıklama ile görüntülerdeki farklılık gözden kaçmazken, bu vicdansızlığın ve ihmalkarlığın sorumlusunun barınak çalışanları olduğunun altı çizildi.