“Esnaf ve sanatkarlara 2000 TL destek verilsin”

“Esnaf ve sanatkarlara 2000 TL destek verilsin”

Kozan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Zahide Azgın kapalı olan esnafa bir defalığına mahsus 2000 TL verilmesi için çağrıda bulundu.

Kozan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Zahide Azgın coronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförlerin zor günler geçirdiğine dikkat çekerek bir defalığına mahsus 2000 TL destek verilmesini istedi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada alınan sağlık önlemlerinin yerinde olduğunu ancak esnaf ve sanatkarların bu dönemde zor günler geçirdiğini, bazı esnaf ve sanatkarların ekmek dahi alamayacak durumda olduğunu ifade eden Zahide Azgın, emeklilere verilen 1000 TL'lik Bayram ikramiyesinin yanında coronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan 2 milyonluk esnaf ve sanatkara da bir defaya mahsus 2000 TL para yardımında bulunması gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda da bütün başkanlara ve yetkililere çağrıda bulundu. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Zahide Azgın sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Türkiye ‘de 10 milyon civarında emekli insan var. 2 milyon civarında esnaf ve sanatkârı var!Her Ramazan ve Kurban bayramında emekliye 1000 ‘er tl vermek mi kolay!Esnafın can çekiştiği şu günlerde ve hatta bir kereye mahsus . Kapalı olan her bir esnafının cebine 2000 tl vermekmi kolay !  Hastalığın yayılmaması için  evlere traşa gidilmesin/ dükkanlarda kaçak traş yapılmasın tamamdır !!herşey bizim ve müşterimizin ve ülkemizin sağlığı için bunu anladık! Anlamadığımız birşey var Berber ve Kuaför esnafımın ufak bir çocuğu varsa sütünü bile alamıyorsa hırsızlıkmı yapsın!!  Evine bir ekmek alamayan üyelerimiz var taş mı yesinler!!Artık günü kurtarayım deyip sağlığını tehlikeye atıp bir traşın peşine düşen sanatkârlarımız var! Odalar / federasyonlar /TESK /sahnede Gereğini yapıyorlar!!Fakat yeterli ve tatminkâr değil. Kapalı her esnafa 2000 tl için. Şimdi Bütün Türkiye’ deki esnaf odaları birlik başkanlarını göreve çağırıyorum.   Masaya yumruğunuzu vurun hakkımızı isteyelim tek ağızdan bizlerde destek olalım.  Durum oldukça ciddidir. Yarın kapanacak kepenkleri açacak kilit bulamazsınız! Psikolojisi bozulan esnafa doktor  bulamazsınız! Bu vebalin altında kalmak istemiyor isek haydi göreve!!sevgili başkanlarım...!