Anahtar Kelimeler: Adeta Müze Gibi

Evi Adeta Müze Gibi

Evi Adeta Müze Gibi

Kozan´ın Hacımirzali mahallesinde yaşayan 52 yaşındaki Murat Yılmaz kendi imkanlarıyla müzeye dönüştürdüğü ev adeta tarihe ışık tutuyor.

Kozan´ın Hacımirzali mahallesinde yaşayan 52 yaşındaki Murat Yılmaz kendi imkanlarıyla müzeye dönüştürdüğü ev adeta tarihe ışık tutuyor.

Evinin büyük bir kısmını müze olarak kullanan Yılmaz, Yaklaşık 30 yıldan bu yana biriktirdiği eşyalarla bir çok antika ve tarihi eseri bu güne kadar koruyarak ve bakımı yaparak taşıdı. 

Devlet Demir Yollarından Emekli olan  Murat Yılmaz, 1980´li yılların ortalarından  beri biriktirdiği yüzlerce adet çeşitli eski eşyayı evinde topladığını söyledi. Amacının unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Yılmaz, "Gelecek nesile, çocuklarımıza, torunlarımıza geçmişimizi hatırlatmamız gerekiyor. Bu tarih bilinci oluşmuş herkesin görevidir. Şimdi çocuklarımıza eski eşyalarımızı gösterdiğimiz zaman ne olduğunu bilmiyorlar. Geçmişini bilmeyen bir nesil, önünü asla göremez. Bende bu ışıkla yola çıkarak böyle bir müze oluşturdum? diye konuştu.

Demir, aslında amacının bu eşyalarla bir restoran açmak olduğunu ve insanları tarihle baş başa olup yemek yemelerini sağlamak olduğunu söyledi. Demir ?Ben yaşamım boyunca ne gördüysem, alıp biriktirdim. Bu işe ilk başladığımda sıkıntılar yaşamıştım ama zamanla tanıyanlar destek olmaya başladılar. Bir çoğunu parayla topladım. Yüzlerce adet eşya var burada. Birinci dünya savaşından kalma silahlardan, eski paralara, eski tarihli ve önemli manşetlere sahip gazetelerden, kitaplara, lambalı amfilerden eski plaklara, tarihi fotoğraf makinelerinden değerli taş ve çeşitli ülkelere ait tarihi bozuk paralara kadar bir çok antika eser biriktirdim. Bunları uzun yıllardan bu yana biriktiriyorum. Zaman zaman bakımlarını yapıyorum? dedi.