Anahtar Kelimeler: “Evlat acısı bambaşka”

“Evlat acısı bambaşka”

“Evlat acısı bambaşka”

“Evlat acısı bambaşka”

Vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin geride kalan anılarını yaşatmaya bu hafta da devam ediyoruz. Onların acısına ortak olarak acılarını bir nebze de olsa dindirmek için Kozan Ekspres Gazetesi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Canan Yücel İle Vatan Size Minnettar yazı dizimizin bu haftaki konuğu 2016 yılında Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Önder Ertaş'ın annesi Zübeyde Ertaş oldu.

Yaralı ananın gözündeki yaşları hala silinmemiş durumda. Onun gözlerine baktığımda hala acısını hissettiğini yüreğimde hissettim. Evladı şehit olmadan kısa bir süre önce görmüş, Ramazan Bayramı'nda geri gelmesi dileğiyle Kozan’daki baba ocağından İstanbul'daki ailesinin yanına uğurlamıştı acılı anne Zübeyde Ertaş. Ramazan Bayramı’na varmadan oğlunun şehadet haberini alan anne Zübeyde Ertaş oğlunun acısının ardından yaklaşık 50 gün sonra eşi Durmuş Ali'nin de acısını yaşadı. Şehidimizin babası Durmuş Ali amca da oğlunun şehadetine fazla dayanamamış, bünye olarak çökmüş, zayıflamış bir halde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Zübeyde Hanım, hem oğlunu vatan için şehit vermiş, hem de vatan için şehit olan evladının acısına dayanamayan kocasını toprağa göndermişti.

Önder Ertaş'ın şehit olmasının ardından 6 yıl geçti. Bu yıl Kozan Ekspres Gazetesi olarak, şehidimizin ölüm yıldönümünde ailesini ziyaret ettik. Eşi Arzu ve iki çocuğu İstanbul'da yaşıyor. Şehidin annesi Zübeyde Hanım Karacaoğlan Mahallesi'nde yaşamaya devam ediyor. Evin dört erkek evladından en büyüğü olan şehit Önder Ertaş'ın acısı hala hem İstanbul'da yaşayan eşinin yüreğinde, hem de Kozan'daki annesinin ve kardeşlerinin yüreğinde sızlamaya devam ediyor. Gözyaşları bir an olsun dinmiyor

Şehit annesi Zübeyde Hanım, şehit verdiği evladının ardından bir an olsun acısını unutmadığını sözlerine ekleyerek konuşmasına başladı. 4 erkek evladının olduğunu, hiç kız çocuğunun olmadığını söyleyen Zübeyde Hanım, şehit evladının evin en büyük çocuğu olduğunu söylerken gözlerinden damla damla yaşlar aktı. Çocukluğunda sessiz sakin, herkes tarafından bir çocuk olduğunu söyleyen anne Zübeyde Hanım, Önder Ertaş'ın 4 yaşından sonra kamyonculuk mesleği ile uğraşan babasıyla birlikte çalışmaya başladığını, babasıyla birlikte işe gittiğini söyledi ilkokulu 2 Haziran Ortaokulunda liseyi de İmam Hatip LİSESİ'NDE tamamlamıştı. Şehit Önder Ertaş lise öğrenimini tamamlayıp askeri görevini tamamladıktan sonra çeşitli meslek gruplarının da çalıştı. Evin en büyük evladı olan Önder Ertaş diğer kardeşleri ile bir arkadaş gibi, baba gibiydi. şehit Önder Ertaş’ın çevresi de çok genişti. samimi arkadaşlıkları dostlukları vardı. Askerlik sonrası bazı işlerde çalışan şehit Önder Ertaş polislik sınavına girdi ve kazandı. İzmir'de polislik üzerine eğitim gördü. Buradaki eğitimini tamamlayan Önder Ertaş'ın ilk görev yeri İstanbul oldu. Çevik kuvvet amirliğinde görev yapmaya başladı. Burada polislik görevini yapan Önder Ertaş Özel Harekat polisliğini  kazandıktan sonra Van ilinde göreve başladı. Van'dan tekrar İstanbul'a tayini çıkan şehit Önder Ertaş tekrar tayini çıkarak Van'a özel harekat polisi olarak atandı.

“Mesleğine çok düşkündü”

Anne Zübeyde Ertaş oğlunun mesleğine çok düşkün biri olduğunu söyledi. Anne Zübeyde Ertaş; "Görev yaptığı yerdeki arkadaşları geldi. Onlar önder'in çok başarılı bir polis olduğunu söyledi. Van'da daha önce de görev yaptığı için Van'ın her tarafını çok iyi biliyordu. Bundan dolayı da birçok operasyonda en ön safta şehit Önder Ertaş gidiyordu” dediler.

“Eşiyle İstanbul'da tanıştı”

 Şehit polis memuru Önder Ertaş ilk görev yeri olarak İstanbul'da görev yapmaya başlamış, burada da Arzu Hanım'la tanışarak evlendi. Şehit polis memurunun 2 evladı vardı. Biri kız, erkek. Torunlarını çok seven Zübeyde Hanım her yeni yılbaşında İstanbul'a gidiyor, torunlarının yanına ancak pandemi nedeniyle torunlarını görmeye bu yıl gidemediğini söyledi. Yekta babası şehit olduğunda 3 yaşındaydı. Babaannesinin evine geldiğinde babasının fotoğrafıyla babaannesini yan yana koyduğunda, babasının babaannesine çok benzediğini söylüyor.

Acı haberi aldığında yıkıldı

10 Ocak 2016 tarihinde Van'da çıkan çatışmada bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen özel harekat polisi Önder Ertaş'ın acı haberi baba ocağına da tez ulaştı. Acı haber karşısında yıkılan anne Zübeyde Ertaş ve baba Durmuş Ali Ertaş gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi Arzu Hanım'ın isteği üzerine şehidimizin cenazesi İstanbul'a defnedildi. Anne, baba, kardeşler ve buradaki birçok kişi İstanbul'daki cenaze törenine katıldı. Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan şehit Önder Ertaş 11 ocak'ta toprağa verildi.Mezarı İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un mezarının arkasında bulunuyor.

Önce annesinin yanına geldi

 İzne ayrıldıktan sonra İstanbul'daki ailesinin yanına gitmeyen şehit Önder Ertaş ilk olarak Kozan'daki BABA ocağına gelmiş, anne ve babasıyla hasret gidermiş ti. İki gün Kozan'da kaldıktan sonra İstanbul'a dönmüş, orada bir süre kaldıktan sonra Van'a tekrardan görev yerine gitmişti. Gittiğinde de şehadet şerbetini içmiş ve acı haber ailelere ulaştırılmıştı

 Şehit Önder Ertaş'ın ardından şiirler yazıldı, onun anısı hiçbir zaman unutulmadı. Ne annesi, ne kardeşleri, ne eşi, nede çocukları onu bir an olsun unutmuyorlar. Vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden Şehit Önder Ertaş her operasyonda da en ön safta yer alıyordu. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Eşi Arzu Hanım'a ile röportaj gerçekleştirmek istedik ancak koronavirüs hastalığına yakalandığını, röportaj veremeyeceğini söyledi. Ancak bunu söylerken de şu sözleri ekledi.; "Ben şehit eşimin acısını bir an olsun unutmuyorum. Onun acısı hala ilk günkü gibi" ifadelerini kullandı.

Canan Yücel İle Vatan Size Minnettar yazı dizisinin bu haftalıkta sonuna geldik. Önümüzdeki hafta vatan için canını veren başka bir şehidimizin yakını veya ailesi ile röportaj gerçekleştirip, onların anılarını yaşatmaya çalışacağız. Şimdilik hoşça kalın...