Anahtar Kelimeler: Fatin Dağlı Kozan hepimizin

Fatin Dağlı: ?Kozan hepimizin?

Fatin Dağlı: ?Kozan hepimizin?

İlçenin önde gelen esnaflarından Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatin Dağlı, her yıl gerçekleştirdiği basın ile buluşma geleneğini bu yılda es geçmedi.

İlçenin önde gelen esnaflarından Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatin Dağlı, her yıl gerçekleştirdiği basın ile buluşma geleneğini bu yılda es geçmedi.
Edem Pastanesinde sabah kahvaltısında basın ile bir araya gelen Dağlı, ? Ortak amacımız Kozan hep bir ağızdan Kozan demeliyiz? dedi.
Bu yıl 3. gerçekleştirdiği basın buluşmasında konuşan Fatin Dağlı; Öncelikle 3 yıldan buyana gerçekleştirdiğim basın ile buluşma toplantısının altında yatan tek gerçek Kozan´dır. Arkadaşlar Kozan her geçen gün biraz daha elden kayıp gidiyor. Bu gidişi siyasilerimiz sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız maalesef sadece seyrediyor.
Kişisel menfaatlerimiz noktasında koşmaya devam ediyoruz. Bu gidişat topyekûn kaybolmamıza neden olacaktır. Artık Kozan´ın ortak sorun ve problemlerinin masaya yatırılıp Kozan adına lobi oluşturma zamanıdır. Bizleri idare edenlerin ellerine proje dosyalarını tutuşturmamız gerekiyor. Senin kızın, benim oğlum demeden bizim şehrimiz demek gerekiyor.
Senin kızın, oğlun kurtulması ile bu memleket düzelmiyor. Ama bizim şehrimiz dediğimiz de toplumun geneli kurtuluyor.
Bakın Kozan Organize Sanayi Bölgesinde inekler, keçi, koyun güdülüyor. Çiftçi bir yatırımcı getiremedik. Büyük vaatlerle şehrimize gelenler devleti dolandırma peşine düşmüşler.
Bizlerin ortak faydalar noktasında bütünleşmemiz gerekmektedir. Oturdukları koltuklara sıkı sıkı sarılanlar mesele koltuk meselesi değil hizmet meselesidir. Seçimden seçime kapı çalan sivil toplum örgütleri, oda başkanları birlik olalım. Şehrimiz için bir şeyler yapıp bu kentin makûs tarihini ortadan kaldıralım.? Dedi.
Siyasi mekanizmaların halk tarafından çalıştırması gerektiğine dikkat çeken Dağlı, sözlerine şu şekilde devam etti.
? Siyasi mekanizmaları çalıştıracak olan bizleriz. Siz siyasilerden ne isterseniz siyasiler o yönde çalışma yapar. Siz oğlunuzun, kızınızın tayinini isterseniz siyasiler de bu işi yapar. Siyasilerin yanında fotoğraf çektirmek yetmez. Siyasilerden memleket adına istemek gerekir.
Kronik hale gelen problem ve sorunlar ortada lütfen bunlara mesai harcayalım.? Diyen Dağlı basın mensuplarının ellerindeki koza dikkat çekerek ? bu ve bunun gibi anlattığım konuların gündemini siz değerli basın mensupları oluşturacak sizler büyük bir güçsünüz bu gücünüzü Kozan´ın ortak faydaları ve çıkarları için kullanmalısınız? dedi.
Gerçekleşen kahvaltı ve açıklamanın ardından Esnaf Fatin Dağlı ve basın mensupları bir süre karşılıklı sohbet ettiler.