Anahtar Kelimeler: Feke Öğrenci Yurdunda Yangın

Feke´de Öğrenci Yurdunda Yangın

Feke´de Öğrenci Yurdunda Yangın

Feke´de öğrencilerin kaldığı 6 katlı 170 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda Çarşamba günü saat 17.30 sularında yangın çıktı. Yangın paniğe neden oldu.

Feke´de öğrencilerin kaldığı 6 katlı 170 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda Çarşamba günü saat 17.30 sularında yangın çıktı. Yangın paniğe neden oldu.

Olay, Feke merkez mahallelerinden Karacaoğlan Mahallesi´nde bulunan Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 6 kattan oluşan ve 170 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda tek bir odada yangın çıktı. İlk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından çıktığı öne sürüldü.

Yangını fark eden yurt görevlileri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü.

İddialara göre, bu yangından önce son 1 ay içerisinde 2 defa daha yangın tehlikesi atlatan yurtta kalan öğrenciler yangından hemen sonra binadan tahliye edildi. Yurtta kalan öğrenciler ilçede bulunan diğer öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Tam da Aladağ´da meydana gelen yurt yangınının yıldönümüne yaklaşıldığı günlerde Feke ilçesinde bu olayın meydana gelmesi akıllardaki soru işaretlerini bir kez daha gündeme getirdi.

Feke Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan yaşanan yangın olayı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan; ?21.11.2018 Çarşamba günü akşama doğru saat 17.30´da, Feke ilçesi Karacaoğlan Mahallesi´nde bulunan Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonunun kız öğrencilerinin kaldığı tek bir odada küçük çaplı bir yangın çıkmıştır. Yangını fark eden yurt görevlilerimiz durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verirken, bir yandan da yurtta kalan öğrencilerimiz binadan tahliye edilmiştir. Kısa süre içerisinde yangın kontrol altına alınmıştır. İtfaiye ekiplerinin durumu kontrol altına alnmasından sonra öğrencilerimiz geçici olarak ülkemizdeki diğer öğrenci yurtlarına yerleştirilmiştir. Konuyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmış olup, öğrencilerimiz ve velilerinin müsterih olmaları hususu saygıyla duyurulur? dedi.

Yangından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Orhan Sümer´de Feke öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili olarak yangını meclis gündemine taşıdı.

Orhan Sümer mecliste; ?Seçim bölgem olan Feke ilçesinde Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonunda akşam saatlerinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından bir yangın çıkmıştır. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede büyümeden söndürülmüştür. Tam da hepimizin yüreğini dağlayan Aladağ faciasının yıldönümüne yaklaşırken, Feke´deki 6 katlı 170 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonunda çıkan bu yangın yüreğimizi ağzımıza getirmiştir. Çocuklarımız ve aileleri panik içerisindedir. Aladağ´da yaşadığımız felaketi, evlatsız ve acılı olan ailelerimizi unutmayalım. Yeni canların yitirilmemesi için harekete geçelim. Feke´de yaşadığımız bu acı olayın bir tecrübe olması ve ders çıkarılması lazım. Yangından etkilenen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Feke halkımıza geçmiş olsun diliyorum? dedi.

Öğrenci yurtlarında alınan önlemler yeterli mi? Devlet yurtları ne kadar kontrol ediyor? Yurtlar hangi aralıklarla denetleniyor denetlemelerde eksik bulunduğu zaman yurtlar geçici olarak kapatılıyor mu? Yoksa hizmet vermeye devam mı ediyor? Feke´de yaşanan yangın ucuz atlatıldı ama yangın bu kadar küçük de olmayabilirdi. Yangın büyük olsaydı, öğrenciler kurtulabilir miydi? Devlet yurtlar üzerindeki denetimleri arttırılmalı ve oluşabilecek tüm felaketlere karşı önceden önlem alınmalı. 2. Aladağ faciasının yaşanmaması için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor.