Anahtar Kelimeler: mahalle karantinaya alındı

Feke’de bir mahalle karantinaya alındı

Feke’de bir mahalle karantinaya alındı

Covid-19 salgınının nüfusuna oranla artış gösterdiği Feke ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanları tehdit etmeye devam eden koronavirüs ile ilgili olarak Feke Kaymakamlığı açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Feke Şahmuratlı Mahallesi'nin karantinaya alındığı duyuruldu. Ayrıca, ilçe genelinde toplam 20 kişinin pozitif olduğu belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, covid-19 salgını ile ilgili Şahmuratlı Mahallesi'nde 16, İncirci Mahallesi'nde 2, Karacaoğlan Mahallesi'nde 1 ve Mansurlu Mahallesi'nde 1 olmak üzere toplam 20 pozitif temaslı hastanın bulunduğu kaydedildi. Vaka sayılarının artış gösterdiği Feke'nin Şahmuratlı Mahallesi 16 tane pozitif olması sebebiyle karantinaya alındı.

Açıklamada, ölüm ile sonuçlanan vaka sayısının olmadığı kaydedilirken, evde toplam 102 kişinin karantina altında olduğu, hastaların evde tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

Feke'de koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetlemelerin devam ettiği ifade edilirken, salgının artmasının devam etmesi halinde denetimlerin daha da sıklaştırılacağı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara uymadığı gerekçesiyle 3 kişiye idari para cezasının uygulandığı ifade edilirken, Kaymakam Vahit Yılmaz Fekelilere çağrıda bulundu.

"Lütfen temel kurallar olan maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararlarına, Sağlık Bakanlığı covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberinde belirlenen tedbirlere, kurallara ve tavsiyelerinize uyalım. Vatandaşlık sorumluluğu ile kendi sağlığımızın da koruyucusu olarak, uymayanları uyaralım ve yine hep birlikte el ele verip salgının ilçemizde artmaması için hep birlikte mücadele edelim. Lütfen bizlere destek olun ki, bir olmanın gücü ile bu zor günleri birlikte başarabilelim.”