Anahtar Kelimeler: Festival Kozan' yakıştı

Festival Kozan'a çok yakıştı

Festival Kozan

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bu yıl farklı bir etkinlik yol haritası çizildi. Kurtuluş etkinliklerine “Kozan'a gel ciğerimi ye” sloganı ile 3 günlük festival etkinliği eklendi.

2-4 Haziran tarihleri arasında açık kalan festivali binlerce insan ziyaret etti. Kozan Belediyesi tarafından 26-27 Mart tarihlerinde Portakal Çiçeği Karnavalı düzenlenmişti. İki gün süren karnavala vatandaşların yoğun ilgisi olmuştu. Kozan Kurtuluş Bayramı komisyonu bu yıl etkinlikleri fazlalaştırarak üç günlük festivalin yapılmasına  karar verdiler. “Kozan'a gel ciğerimi ye” sloganı ile bu yıl İlk defa Kurtuluş etkinlikleri kapsamında festival gerçekleştirildi. Aynı Portakal Çiçeği Festivali gibi bu festivalde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Binlerce vatandaş standları ziyaret ederek hem yöresel ürünleri bulma fırsatı bulurken, hem de Kozan'ın meşhur ciğerini tatma fırsatı buldular. Siyasetinden iş dünyasına, esnafından vatandaşına kısacası yediden yetmişe aşağı ve yukarı çarşıda 3 gün bayram havası yaşandı.

Esnaflar festivalden çok memnun kaldılar. Üç günlük kısa süre içerisinde nefes alma fırsatı buldular. Eğlenceye, sosyal aktivitelere hasret kalmış vatandaşlarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar oynayarak stres attılar. Festival herkese iyi geldi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da sık sık festivalde esnafları ve standları gezen vatandaşları ziyaret ederek onların fikirlerine başvurdu. Önümüzdeki yıllarda daha farklı neler yapılabiliri tartıştılar. Esnaflara, “kolay gelsin” vatandaşlara da “iyi eğlenceler” temennisinde bulunan Kazım Özgan yapılan festivalden dolayı gördüğü manzara karşısında çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kozan'da böyle sosyal faaliyetler yapılarak Kozan’ın tarih, kültür ,turizm ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar; "26-27 Mart tarihlerinde yapılan portakal çiçeği karnavalında olduğu gibi Kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen festivalde de aynı coşkuyu gördük. Biz pandemi sürecinde eve kapanmış bir durumda idik. Bu festivaller bizim içimizi ferahlattı. Bundan sonraki yıllarda daha da geniş kapsamlı festivaller yapılır. Bizim bölgemiz narenciyesiyle ünlü bir bölge. Biz belediye başkanımızdan ve yetkililerden Kozan'da portakal festivalinin de yapılmasını istiyoruz. Festival yapılırsa Kozan portakalının değer kazanacağına da inanıyoruz "ifadelerini kullandılar.

2 Haziran'da başlayıp 4 Haziran akşamına kadar devam eden festivali binlerce insanı ziyaret ettiği bildirildi. Festival süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.