Anahtar Kelimeler: FETÖ KOZAN İMAMINA HAPİS

FETÖ´ NÜN KOZAN İMAMINA 12 YIL HAPİS

FETÖ´ NÜN KOZAN İMAMINA 12 YIL HAPİS

FETÖ´ NÜN KOZAN İMAMINA 12 YIL HAPİS

FETÖ/PDY (Fettullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) soruşturması kapsamında Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Kozan imamı olduğu iddia edilen Ali Şen 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mahkemeye çıkartılan Ali Şen mahkemede terörist başı Fettullah Gülen´ i öven cümleler kurdu. Şen; ?Tutuklu sanık savunmalarında Fetullah Gülen´i överek "Mahkeme terörist mi, değil mi? karar vermemiştir. Bir karar verilmeden, bir kişiye terörist ya da terörist başı denmemesi gerekir. Biz bu kararı hükümet değişikliğinde de verebiliriz diye yazın " diyerek tehditkar savunma yaptı. Kozan ilçe imamı Ali Şen, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya, Ödemiş T Tipi Cezaevi´nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Örgütün kapatılan dershanesinde ve Zaman gazetesinde görev yaptığını ve 8 yıl yurt dışında kaldığını söyleyen sanık yasadışı örgütün elebaşı Gülen´i överek "Mahkeme terörist mi, değil mi? karar vermemiştir. Bir karar verilmeden, bir kişiye terörist ya de terörist başı denmemesi gerekir."diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyetine tehditkar tavırla, "Biz bu kararı hükümet değiştiğinde de verebiliriz diye yazın" diyen sanığı "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan kastın yoğunluğu, suç konusunun önem ve değeri göz önüne alınarak alt hadden uzaklaşmak suretiyle 8 yıl hapse mahkum etti. Sanığın suçu örgüt faaliyeti çerçevesinde işlemiş olduğu belirtilerek ceza yarı oranında artırılarak 12 yıla çıkarıldı.