Anahtar Kelimeler: Fidanlar Fidanlarla Büyüyor

Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor

Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor

Okul bahçesinde düzenlenen programa Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Büyükşehir Belediyesi 3 Bölge Müdürü Kürşat Sedefoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve Kozan´da eğitim ve öğretim veren okulların öğrencileri katı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Tarım Bakanlığı´nın protokolü gereği, Kozan´da ?Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor? adlı fidan dikim programı Karacaoğlan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Büyükşehir Belediyesi 3 Bölge Müdürü Kürşat Sedefoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve Kozan´da eğitim ve öğretim veren okulların öğrencileri katıldı.

Okul bahçesine 210 adet değişik fidanlar dikildi. Fidan dikimi programı öncesinde Orman İşletme Müdürü Veysel Önen bir konuşma gerçekleştirdi. Veysel Önen konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

?Cumhurbaşkanı´mız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla 81 il ve ilçede 100.000 öğrencinin katılımı ile eşzamanlı ?fidanlar fidanlarla büyüyor? etkinliği çerçevesinde 210 adet fidanı toprakla buluşturacağız? dedi.

Kozan Orman İşletme Müdürü, ağacın ve toprağın önemine dikkat çekerek ağaçların, ormanların insan sağlığı üzerindeki etkilerini de anlattı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´de bir konuşma yaptı. Sönmez konuşmasında ormanın ve ağacın önemine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

?Bu program Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Tarım Bakanlığı´nın protokolü neticesinde öğrencilerimizin fidan dikimine yönelik bir programdır. 17.000 öğrencimiz var. 17000 öğrenci için birer tane fidan dikilecek. Burada yapılan programın devamı da gelecek.?

Ormanların ekolojik dengenin korunmasında da önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, canlıların yaşam alanı olan ormanların sanayileşme ve kentleşme ile beraber yok olduğunu ifadelerine ekledi.

?Bundan dolayı gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için bizde daha fazla fidan dikmek zorundayız ve bunu öğrencilerimize aşılamak zorundayız? dedi.

Öğrenciler tarafından ağaç ve orman adlı şiirler okundu.Ddaha sonra Orman İşletme Şefi, fidanın nasıl dikiliceği konusunda öğrencilere ve diğer katılımcılara bilgi verdi.

Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve diğer davetliler öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdular

Öğrenciler, kendilerinin bir fidanı olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.