Anahtar Kelimeler: FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

“Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganı ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Gaziköy Çok Programlı Lisesi’nde Fidan dikim programı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganı ile gerçekleştirildi. 81 il ve tüm ilçelerde saat 11.11'de başlatılan fidan dikim programları etkinlikleri Kozan Orman İşitme Müdürlüğü koordinesinde Gaziköy Çok Programlı Lisesi bahçesine 300 adet fidan dikimi öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen program 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal marşı ile başladı.

81 il, 927 ilçede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla bu yılki dikim töreninin Gaziköy Çok Programlı Lisesinde olduğunu kaydeden Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş; “Ortaokul ve lise bahçesinde yaklaşık 300 fidanı toprakla buluşturacağız. Ormanların faydasından bahsetmek gerçekten çok önemli. Ben sadece bir şeye vurgu yapmak istiyorum. Özellikle, son zamanlarda gündem olan ormanların sökülüp tarım işlerinde yeniden ekonomiye kazandırma gibi bir düşünce var. Buna orman çalışanları olarak karşı çıktığımızı söylemek isterim. Aldığımız her bir nefes bir yetişmiş orman ağacının 10 kişiye yetecek kadar oksijen üretmesi ile oluyor. İçtiğimiz her su kaynağı bu orman ağaçlarının köklerinin yani yağmur sularının süzmesi ile yeraltı kaynak sularına geçmesiyle bu suları içiyoruz. Bir de en önemli kısmı var. Herkesin gözden kaçırdığ. Bu dünyada biz yalnız yaşamıyoruz. Ormanda çeşitli bitkiler de var, ormanda yaşayan canlı hayvanlarımız da var. Ekosistem dediğimiz oluşumun olabilmesi için doğanın döngüsünü sağlayabilmesi için bizim bu ormanlara ihtiyacımız var. Onun için her yıl 11 Kasım'da Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kanunu gereği, fidan dikimlerimizi yapıyoruz. Bu yıl da öğrencilerle birlikte yapmanın çok uygun olacağını düşündüğümüz için burada yapıyoruz” İfadelerini kullandı.

Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş konuşmasını tamamladıktan sonra protokol ve öğrencilere bir fidanın nasıl dikileceği konusunda bilgi verdi.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü beraberindeki Kozan protokolü öğrencilerle birlikte okul bahçesindeki fidanları toprakla buluşturdu. Hem öğrenciler, hem de protokol mensupları dikilen fidanlara can suyunu verdiler.

Kaymakam Arslanköylü öğrencilere Kozan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye çantalarını verdi. Düzenlenen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.