Fırıncı Esnafının Derdi Büyük

Fırıncı Esnafının Derdi Büyük

Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, son zamanlarda buğday fiyatlarındaki artıştan dolayı fırıncı esnafı olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde 200 gram olan ekmek 250 grama çıkartılmış, fiyatı da 1 liradan 1.25 kuruşa yükseltilmişti. Yorulmaz, fırıncı esnafının işin içinden çıkamadığını belirterek fiyat artışlarına tepki gösterdi.

Doların yükselmesi ve buğday fiyatlarının artması fırıncı esnafının işine gelmedi. Maliyetler artınca bazı fırıncılar büyük zorluk çekmeye başladı. Yanında çalıştırdığı personelin dahi parasını ödeyemeyecek duruma gelen fırıncı esnafı bulunmakta. Bundan dolayı Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz Kozan Ekspres Gazetesi´ne fiyat artışları ile ilgili olarak fırıncı esnafının çektiği zorluklar hakkında bilgi verdi. Muhammet Yorulmaz;

?Geçtiğimiz aylarda 200 gram olan ekmeği 250 grama çekmiş, 1 lira olan fiyatı da 1.25 kuruş yapmış idik. Yaptığımız bu artış dahi fırıncı esnafının kurtaracak durumda değil. Öünkü, son zamanlarda buğday ve un fiyatlarındaki artışlar bütün fırıncıları derinden etkiledi. Maliyetler birken iki oldu. Şu anda birçok girdimizi ödemekte zorluk çekiyoruz. Buğday fiyatlarının artmasıyla birlikte bizim ekmekte kullandığımız ham madde olan unda artı. Kozan´da birçok fırıncı arkadaşımız bu fiyat artışlarından dolayı kötü etkilendi. Birçok arkadaşımız bu artışlara daha fazla dayanamayacaklarını, hatta gerekirse fırınlarını kapatacaklarını söylüyorlar. Elbette, bir oda başkanı olarak hiçbir üyemizin işini sonlandırmasını istemeyiz. İşin içinden çıkmak gerçekten zor. Allah bütün fırıncı arkadaşlarımıza ve yanında çalıştırdığı personellerİne yardımcı olsun. Bu fiyat artışlarının bir an önce durdurulması ve fırıncı esnafının alım gücüne göre ayarlanması gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki günler çok çetin geçecek? diye konuştu.