Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından fırıncılara yönelik başlatılan hijyen eğitimi programı kapsamında Kozan Fırıncılar Odasının organize ettiği hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından fırıncılara yönelik başlatılan hijyen eğitimi programı kapsamında Kozan Fırıncılar Odasının  organize ettiği  hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

 Kozan Özden Kültür Merkezi konferans salonunda  gerçekleştirilen hijyen programına Kozan´da faaliyet gösteren ekmek fırınlarının işletmecileri ve çalışanlarının yanı sıra İmamoğu, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerindeki fırıncılar katıldı.

Kültür Merkezinde başlayan programa, eğitmen olarak katılan Gıda Mühendisleri Şehmus Alpaslan, Gamze Kötek ve Veli Gökkaya  fırın işletmelerinde uyulması ve uygulanması gereken hijyen yöntemlerini içeren kuralları fırıncılara aktardılar.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Eğitmenleri ? İnsan sağlığına direk etki eden en önemli meslek dallarının başını ekmek üreticileri çekmektedir. İnsan sağlığına bu kadar etkisi olan bu meslek içerisinde bulunan gerek işletme sahiplerinin gerekse çalışanlarının kişisel bakım en ön sıralarda olması kaydı ile işletmelerindeki hijyen koşullarına büyük önem göstermelidirler.

Unutulmamalıdır ki insanlar günümüzde üretim alanlarını görmedikleri ve bilmedikleri işletmeleri çok tercih etmiyorlar. Bir işletme sahibi üretim alanını her an müşterisine göstere bilme cesareti içerisinde olmalıdır. Çalışanlar da iş yerinin tertip düzeni kadar kişisel bakımlarına ve temizlik kurallarına dikkat etmelidirler? dediler.

Programa Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, İdari İşler Sorumlusu Kenan Kalk ve Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz´ da katıldı.

Kozan Fırıncılar Odasının ev sahipliğinde gerçekleşen hijyen programına yaklaşık olarak 200 fırıncı katıldı.

Programın sonunda katılımcılara çeşitli ikramların yanı sıra Kozan Fırıncılar Odası tarafından katılım belgesi dağıtıldı.