Anahtar Kelimeler: Fiyatlar açıklandı kimse memnun değil

Fiyatlar açıklandı, kimse memnun değil

Fiyatlar açıklandı, kimse memnun değil

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kozan Belediyesi encümen üyeleri kurbanlık fiyatlarını belirleyerek kamuoyuna açıkladılar.

Buna göre; keçi canlı kg 30 TL, koyun canlı kg 29 TL ve büyükbaş canlı kg 28 TL olarak belirlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile vatandaşlar Kozan Belediyesi'nin açıklayacağı fiyatlara yönünü çevirmişti. Özellikle, üreticiler tarafından beklenen haber bugün açıklandı. Kozan Belediyesi encümen üyeleri Kozan Belediyesi Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında toplanarak kurbanlık fiyatlarını belirlediler ve kamuoyuna açıkladılar. Kriter olarak, çevre il ve ilçelerdeki fiyatların göz önünde bulundurulduğu alınan kararda belirtilirken canlı keçinin kilogram fiyatı 30 TL, canlı koyun kilogram fiyatının 29 TL ve canlı büyükbaş hayvanın kilogram fiyatının 28 TL olmasına oybirliği ile karar verildi.

Encümen kararında şu ifadelere yer verildi: “Mübarek Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle İlçemiz satışa sunulan canlı küçükbaş (Keçi.Koyun), canlı büyükbaş fiyatları İl ve İlçelerden fiyat araştırılmasından sonra ilçemizde canlı keçi:30,00 TL canlı koyun:29,00 TL ve canlı büyükbaş:28,00 TL kg fiyatı olmasına, gereği için bir suretinin Zabıta Müdürlüğüne tevdiine oybirliğiyle karar verildi.”

Kurbanlık fiyatlarının açıklanmasının ardından kimi üreticiler tepki gösterdi. Üreticiler hayvan yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve açıklanan fiyatların kendileri için yeterli olmadığını ifade ettiler. Kozan Belediyesi kurbanlık fiyatlarını açıklasa da bayram öncesinde kurbanlık fiyatlarının cep yakacağı şimdiden belli. Geçtiğimiz günlerde arpa fiyatlarındaki anormal derecedeki fiyat yükselişi bu fiyatların artmasına neden olabilir. Üreticiler en düşük keçi ve koyun kurbanlığın 2000 TL’den başlayabileceğinin altını çizerken, kurbanlık alacaklar şimdiden hesap kitap yapmaya başladılar.