Fuhuştan Tutuklanan Kadın AIDS´li Çıktı

Fuhuştan Tutuklanan Kadın AIDS´li Çıktı

Kozan Yarımoğlu Mahallesi´nde yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiası ile polisin yaptığı operasyonda 2´si kadın 18 kişi gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece de 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan çete üyelerinden Gürcistan u

 

Kozan Yarımoğlu Mahallesi´nde yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiası ile polisin yaptığı operasyonda 2´si kadın 18 kişi gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece de 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan çete üyelerinden Gürcistan uyruklu M.S.´de AIDS hastalığına yol açan HİV virüsü tespit edildi.

4 Mayıs 2018 tarihinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa olarak Kozan Yarımoğlu Mahallesi´nde yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiası ile 3 eve baskın yapmış, yapılan baskınlarda 2´si kadın 18 kişiyi gözaltına alınmıştı. Pitbull köpekleri ile korkutularak fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 3 yabancı uyruklu kadın polis tarafından kurtarılarak Göç İdaresi´ne teslim edilmişti.

Polis tarafından yapılan baskın sonrasında gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi ve kan örnekleri alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 18 kişiden biri olan 49 yaşındaki M.S.´de AIDS HİV virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Yarımoğlu Mahallesi´nde polisin gerçekleştirdiği fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan ve cezaevinde bulunan 49 yaşındaki M.S.´de AIDS hastalığına yol açan HİV virüsünün tespit edilmesinin ardından bazı vatandaşlarda korku ve panik oluştuğu iddia ediliyor. iddia edildiği gibi M.S.´de HİV virüsü tespit edildi ise birçok insanın sağlık kuruluşlarına giderek kontrolden geçmesi gerekiyor.