Gazete Haberlerine Halaçoğlu´ndan Açıklama

Gazete Haberlerine Halaçoğlu´ndan Açıklama

Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun kardeşi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mustafa Halaçoğlu yerel gazetelerde çıkan Yusuf Halaçoğlu ile ilgili haberler hakkında bir açıklama yaptı.

K.Ekspres- Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun kardeşi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mustafa Halaçoğlu yerel gazetelerde çıkan Yusuf Halaçoğlu ile ilgili haberler hakkında bir açıklama yaptı.

Mustafa Halaçoğlu´nun açıklaması şu şekilde

? Değerli Kozan´lı hemşerilerim,

Ülkemizin gelecekte yönetim şeklinin değişimi yani çocuklarımızın ve torunlarımızın gelecekte nasıl yönetileceğine karar vereceği16 Nisan 2017 tarihinde bir referandum yapılacaktır.

Bu referandum sadece bir partinin veya zümrenin meselesi değil, bu milletimizin geleceğini tayin edecek bir yönetim şeklinin tayinidir.

06 Mart 2017 tarihinde tüm Kozan´lıların olduğu gibi Türkiye´nin hatta dünyanın değer verdiği ve gurur duyduğu bilim adamı ve Kayseri Bağımsız Milletvekili Prof.Dr.Yusuf HALAÇOĞLU ve MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ beylerin Adana´da esnaf ziyaretleri, Sivil toplum kuruluşları ve akşam da referandum ile ilgili bir konferansverdiler.

Ertesi gün yani 07 Mart 2017 günü de iki bilim adamının çok önem verdiği Kozan´a da gelerek gerek esnaf ziyaretleri, gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarının ziyeretleri ardından Kozan´da da büyük ve coşkulu bir kalabalığın desteği ile Kozan´lı hemşerilerine referandum ile ilgili Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şeklinin değiştirilerek?TEK ADAM REJİMİ?hakkında ülkenin geleceği ile ilgili bir konferans verdiler.

Konferansları tüm ülkede devam etmektedir.

15 Mart 2017 tarihli Kozan Haber isimli haber sitesinde Sayın Süleyman Halaçoğlu´nun (emmioğlu´mun) bir açıklamasını üzülerek okuduk.

Haberde??gerçekleştiren Prof. Dr. Yusuf  Halaçoğlu´nun açıklamalarının sadece kendi düşüncesinden ibaret olduğunu ve Halaçoğlu ailesini bağlamadığını belirterek referandumda Halaçoğlu ailesi olarak Evet oyu vereceklerini kaydetti.? Şeklindeki haberde gereksiz ve sorumsuzca, birilerine yaranma niyetiyle veya dolduruşuna gelerek yaptığını sandığımız bir açıklamada bulunmuştur.

Kendisinin verdiği demeçte ? Halaçoğlu ailesi olarak Evet vereceklerini kaydetti? şeklindeki açıklaması sadece kendisini bağlamaktadır. Halaçoğlu´larını bağlamamaktadır.

Hiçbir zaman Sayın Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu´nun açıklamalarında?Halaçoğlu´ları HAYIR oyu kullanacaktır? şeklinde bir açıklaması olmamıştır.

Konferans Türk Milletine hitap ederek ülkenin geleceğinin ve torunlarınızın geleceği için açıklamalarda bulunmuş,Sayın Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu´na inananlar degereğini  yapacaktır.

Herkesin bildiği gibi Halaçoğlu ailesi çok büyük ve saygın ailedir.Halaçoğlu ailesini sayın Süleyman Halaçoğlu (emmioğlu´mun)veya başka Halaçoğlu teksöz sahibi olmamakla beraber kendisi de Halaçoğlu´larını temsil etmemektedir.Sadece kendi görüşünü dile getirmekten başka kimseyi bağlamamaktadır.

Bu konuda Halaçoğlu ailesinin önceden veya sonradan alınan veya alınacak hiçbir kararı olmamıştır. Tüm Halaçoğlu ailesinin her ferdi hür iradeleriyle oyunu kullanacak, Türk Milletinin geleceğini en fazla düşünen ve en öncelikli olarak Vatanı, Milleti, Türk Bayrağını ve Dini İslam´ı ön planda tutan vatanını seven, dürüst, soylu ve mutaassıp bir ailedir.

Bu çerçevede referendum tercihini her bir Halaçoğlu ferdi kendisi tayin edecektir.

Sayın Süleyman Halaçoğlu Bey´in (emmioğlu´mun) bulunduğu ortam nedeniyle böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığını düşünüyoruz.

Biz akrabayız ve kanbağımız bulunmaktadır. Biz siyaset üstü düşünüyor, siyasi ikbal düşünenler ve bu tür polemikler sülalemizin birliğini bozamayacaktır.

Halaçoğlu´ları Türk Milliyetçisi ve vatanını seven ve onun için canını çekinmeden veren bir ailedir.

Türk Milletinin,  Kozan´lı hemşerilerimizin ve Halaçoğlu ailesinin ülkesi için nasıl oy kullanacağına kimsenin veya bir başka gurubun ipotek koyamayacağını, kendi hür iradelerine göre ülkenin menfaatleri doğrultusunda oy kullanacağından şüphe duymamaktayız.

Tüm kamuoyuna arz ederim. Saygılarımızla? dedi.