Anahtar Kelimeler: Gazeteci Karavelioğlu’

Gazeteci Karavelioğlu’na son veda

Gazeteci Karavelioğlu’na son veda

Kozan Barış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Yusuf Özgür Karavelioğlu düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

6 Temmuz 1988 yılında Barış Gazetesi’ni kurarak gazetecilik hayatına resmen başlayan Yusuf Özgür Karavelioğlu geçtiğimiz yıla kadar Barış Gazetesini düzenli olarak çıkardı. Geçmiş yıllarda geçirdiği beyin kanamasından dolayı birçok hastalıkla mücadele etmeye başladı. Bütün hastalıklara rağmen ömrünü adadığı gazetecilik mesleğini bir an olsun bırakmadı. Evli ve iki çocuk babası olan Yusuf Özgür Karavelioğlu zatüre hastalığından dolayı Adana Başkent Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Pazartesi günü öğleden sonra kalbi durdu. Zatüreye bağlı hastalığından dolayı hayatını kaybetti. Geride yaptığı binlerce haber, yazdığı yüzlerce yazı ve eserler kaldı. Herkes onu yazdığı yazılarla, gündemi belirleyen, keskin kalemini satmayan bir gazeteci olarak bildi ve bilmeye de devam edecek.

Gazeteci meslektaşımız Yusuf Özgür Karavelioğlu için Salı günü öğle namazına müteakip Kozan Mezarlığında cenaze töreni düzenledi. Okurları, sevdikleri akrabaları onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Henüz 57 yaşındaydı. Hayattan erken koptu. Kozan'da bir dönemde Kozan Gazeteciler Derneği Başkanlığı da yaptı. 90'lı yılların başında Barış FM’ide kurarak radyoculuk sektöründe de uzun yıllar hizmet verdi.

Defin işlemleri tamamlandıktan sonra Karavelioğlu ailesinin yakınları mezarlık girişinde taziyeleri kabul etti. Eşi Fazilet Hanım ayakta durmakta güçlük çekti. Yusuf Özgür Karavelioğlu okunan dualarla, gözyaşları Arasında son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, hayatını kaybeden gazeteci meslektaşımız Yusuf Özgür Karavelioğlu’na Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…