Gazetemiz Kozan Ekspres 9 yaşında

Gazetemiz Kozan Ekspres 9 yaşında

İlçemiz Kozan’ da 18 Nisan 2007 tarihinden itibaren yayın hayatını aralıksız sürdüren Gazetemiz Kozan Ekspres 9. Yıl dönümünü kutladı.

Dokuz yıldır aynı çizgi üzerinden hiçbir zaman taviz vermeden ilerleyen Kozan Ekspres Gazetesi 3 Nisan 2015 günü 9. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. Sis Müzikholde düzenlenen geceye kalabalık bir davetli kitlesi katıldı. Gece Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Garnizon Komutanı Bülent Siper, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek, CHP ilçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, Vatan Partisi Kozan İlçe Başkanı Cezmi Gürlen, STK temsilcileri, Muhtarlar ve kalabalık bir davetli kitlesi katıldı. Kozan Kaymakamı Avni Oaral ise işlerinin yoğunluğu nedeni ile gelemediğini belirten bir mesaj göndererek tüm davetlilere ve gazete yönetimine selamlarını iletti.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Gazetemi Kozan ekspres’ in imtiyaz sahibi Araştırmacı Gazeteci Hüseyin Erciyes; “ Biz sizlerin varlığı ile bugünlere geldik. Okurlarımız bizim için çok değerlidir. Bu gecede burada olan, gelmek isteyip gelemeyen tüm okurlarımıza teşekkür ediyorum. Kozan Ekspres Gazetesi bundan sonra da gerçekleri cesurca, bu cesareti halkımızdan alarak yazmaya devam edecek. Her gecen gün zorlaşan şartlar ile mücadele edebilme cesaretini ve becerisini gösteren ekibimiz gazetemizi her geçen gün bir adım daha yukarı taşımayı başarmışlardır. Elbette 8 yılı geride bırakıp 9. yıla adım atığımız bugünlere kolay gelmedik. Haberin özgürlüğünden kopan daha çok kişisel menfaat ve çıkar gözeten gazeteler birer birer tarih sahnesine gömüldüğüne hep birlikte şahit oluyoruz. Gazeteciliği elinde koz olarak kullanmaya çalışanlarında sonu çok hayra alamet değildir. Gazeteci yazdığı her yazıdan sorumludur. İddialara göre sözünü eklemek ile belki yargıda aklana bilirsiniz, ama toplum vicdanında asla. İnsan özgürlüklerine müdahil olmak habercilikten uzaklaşarak dedikoduculuk yapmak gazetecilikle ilişkilendirilecek bir bakış açısı değildir ve asla olamaz. Günümüzde gazetecilerin bir birlerine karşı tutumları her geçen gün daha fazla körelmeye başlamıştır. Bir gazeteci diğer bir meslektaşına aslı astarı olmayan makaleleri kaleme almayı bir marifet sanma yolunu seçmesi mesleğimizde saygınlığımızı ve toplumun gazeteciye bakış açısını ortaya koymaya yetmektedir. Bu gidişattan nemalanlar her zaman gazetecileri istemeyen kesimler olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Gazeteciler yönlerini bir birlerine çevirdikleri anda doğrulardan kaçanlar meydanı boş bulmuşlar ve atlarını rahatça koşturmuşlardır. Öte yandan siyasi isimler gazetecileri elde etme becerisini gösterme mücadelesinin içersine girmişlerdir. Gerçeklerden uzak, toplumun sorun ve problemlerini anlatmayan gazeteciler birçok siyasi isim tarafından takdir toplamaktadır. Bu dip hadiseler gazetecin siyasi isimlerin ekonomisine boğulmaya mahkûm olmasına neden olmaktadır. Seçim döneminde kapımızı çalan birçok siyasi isim seçimlerin ardından bırakın ziyaret etmeyi telefonlarımıza dahi çıkma lütfünda bulunmamaktadırlar. Yerel sermayeler gazeteleri destekleme öz verisini tam anlamı ile gösterememektedirler. Sözlerimi tamamlar iken 8 yıldan bu yana bizlerin dim dik durmasına vesile olan tüm okurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca görevi başında iken geçirdiği ani rahatsızlık nedeni ile bizleri büyük üzüntü içersine sokan meslek büyüğümüz değerli ağabeyim Volkan Varan’ ın bu akşam burada olması bu geceyi daha çok anlam katmaktadır” dedi.

Hemen ardından mikrofana davet edilen Vatan Partisi Kozan İlçe Başkanı Cezmi Gürlen; aslında burada medya ile konuşulacak çok şey var. Anlatma ile bitmez. Ülke genelinde medyayı ikiye ayırıyoruz. Birisi ulusal medya diğeri ise yerel medya. Ülke genelinde bazıları suçunu örtbas etmek için için neredeyse satın almadık medya bırakmadı. Ama burada işin büyük kısmı yerel medyaya düşüyor. Nedeni ise yeel medyayı satın almaya gücü yetmedi. İşte burada yerel medya devreye girmeli ve gerçekleri yazmalı. Buradaki milletvekili aday adaylarımıza sesleniyorum. Yarın meclise gittiğinizde yerel medyanın sorunlarını lütfen takip edin. Bu yerel medyanın sorunlarına çözüm bulun. Yeri geliyor matbaa parsını dahi bulamıyorlar. Sizlerden ricam meclise girdiğinizde yerel medyanın sorunlarına hep birlikte çözüm bulun. Hepinize iyi akşamlar diliyorum” dedi.

Gecede konuşmacı olan Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı İbrahim Öncü ise gecede kısa ve nmet konuştu. Öncü; “ Bu gün burada Kozan Ekspres Gazetesinin kurul yıl dönümü dolayısı ile toplanmış bulunan herkese hayırlı akşamlar diliyor, Hüseyin Erciyes kardeşime de bu geceyi düzenleyerek bu sıcak ortamı ayarladığı için kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Ardından CHP Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ise Kozan’ da ki yerel basının ne güçlüklerle mücadele ettiğine ve bu sıkıntıların bir an evvel giderilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğine değindi.

Akabinde konuşmacı olarak çıkan Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek; “ Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi değerli kardeşim Hüseyin Erciyes’ i bu mücadelesinden dolayı kutluyorum. Yılmadan, usanmadan tam dokuz yıldır bu mücadelenin içerisinde onu tekrardan tebrik ediyor, herkese hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz ise; gecede ortamın çok güzel olduğuna, bu kadar yıldır aynı doğrultuda devam eden bir gazeteci olduğu için Hüseyin Erciyes’ i kutluyor, herkese iyi akşamlar diliyorum dedi.

Hemen Ardından Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen yaptığı konuşmada Kent Konseyinin öneminden ve yaptırımından bahsederek gecede emeği geçenlere teşekkür etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes’ e başarılar diledi.

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ise; “ Hüseyin Erciyes kardeşimle yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Uzun yıllardan bu yana çalışmalarını takdir ediyor ve sürekli başarılarının devamını diliyorum. Bu güzel geceyi de tertip edip bu kadar güzel insanı bir araya toplayarak bu güzel sohbet ve muhabbet ortamından dolayı kendisine müteşekkirim. Kendisi her zaman bölgenin sesi oldu, olmaya da devam ediyor. Tekrardan kendisini tebrik ediyor, yayın hayatında başarılar diliyorum.

Son olarak konuşmacı olan Koza Belediye Başkanı Musa Öztürk; “ Ben polislik yaptım ama polislikten önce de gazeteciliğin okulunu bitirdi. Gazeteci demek öyle boş iş adamı demek değil. Gazeteci her zaman doğru dürüt ve adam gibi adam demektir. Gazeteci ne biliyorsa ne görüyorsu dost doğru şekilde yazmalıdır. Kaleme aldığı makalelerini halka doğru bir şekilde aktarmalıdır ki halk bilmediği bir şey varsa onu sizden yani gazetecilerden öğrenecek. Ancak bazı gazeteciler kalemlerini satıyorlar. Bunlar gazeteci felan değil bunlar olsa olsa ancak magazin muhabiri olurlar. Bu yüzeden gazetecilik çok önemli bir meslektir. Gazeteci bir öğretmen gibidir, biri eğitimcidir. Gazeteci araştırıp doğru bilgiler yazacak halk ise ondan öğrenecek. Kimse magazincilik yapmasın. Hüseyin Erciyes kardeşimi de bu geceden dolayı tebrik ediyor, yayın hayatında başarılar diliyorum “ dedi.

Gece yemek ve ikramların ardından sahne alan Gurup Sıla eşliğinde eğlenerek son buldu.