Anahtar Kelimeler:

GAZİ MAHALLESİ ATATÜRK PARKI HAYAT BULUYOR

GAZİ MAHALLESİ ATATÜRK PARKI HAYAT BULUYOR

Kozan Belediyesi tarafından yürütülen ?Parklar Hayat Buluyor? projesi kapsamında ilçedeki parklarda başlatılan yenileme çalışmalarına Gazi Mahallesi Parkı ile devam ediliyor.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası kapsamında mahalleye dönüştürülen Gaziköyündeki Atatürk Parkında, Kozan Belediyesi ekiplerince yenileme çalışması başlatıldı.

 

Uzun zamandır bakımsızlık nedeni ile amacından uzaklaşan ve vatandaşların kullanamadıkları Atatürk Parkı´nda başlatılan çalışmaların ilk etabında zemin parke kilit taşı ile kaplandı. Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekiplerince parkın birçok noktasına oturma bankları yerleştirilirken, yeni bir bay-bayan tuvaleti ile muhtarlık binası yapılarak inşaatı tamamlandı. Zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından parka, park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerince oyun gurupları, fitness aletleri yerleştirileceği ve çevre düzenlemesi yapılarak peyzaj çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

 

Parklarındaki yenileme çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Mahallesi Muhtarı Hasan Koşmaz, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk başta olmak üzere çalışmaları yürüten belediye ekiplerine teşekkür etti.

 

Aralıksız sürdürülen çalışmalar sonucunda Gazi Mahallesi sakinlerini parklarına yeniden kavuşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Musa Öztürk, ?Parkımız ve mahallemiz belediye hizmetlerinden yıllardır yararlanamamış. Parklar hayat buluyor projemiz kapsamında kırsal mahallelerimizdeki parklar da dahil ilçemizdeki tüm parklarımızı yenilemeyi, parkı olmayan mahallelerimize de yeni parklar yapmayı amaçlıyoruz.? dedi.