Anahtar Kelimeler: KELEŞ’ AÇIKLAMA GELDİ

GAZİ KELEŞ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

GAZİ KELEŞ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, 2022/2023 eğitim öğretim yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başarı durumunu açıkladı.

İlçemizde gerçekleşen sınavda, 1858 öğrencinin katıldığı belirtilirken, öğrencilerin ilçe dışında da fen liseleri ve proje okullarına kayıt yaptırma hakkı kazandığı ifade edildi.

 

LGS sınavında ilçemizin başarısının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Müdür Gazi Keleş, iki öğrencinin 494,5027 ve 494,2019 puan alarak ilçe zirvesine yerleştiğini ve ilk 372 öğrencinin 400 üzerinde puan aldığını belirtti. Fen liseleri ve proje uygulayan okulların kontenjanları, öğrencilerin yüksek başarıları göz önünde bulundurularak artırıldı. Fen Lisesi kontenjanı 120 iken 150'ye, deprem bölgesinden dolayı ise 160'a çıkarıldı. Özel Program ve Proje uygulayan Fatih Anadolu Lisesi kontenjanı ise 150 iken 180 öğrenci olarak güncellenmiş ve deprem bölgesinden dolayı 192 olmuştur.

 

Yaşanan doğal afetler ve pandemi gibi zorluklara rağmen, eğitim öğretime verilen aralardan sonra yapılan telafi eğitimleri sayesinde başarı düzeyinde artış görüldüğü kaydedildi. Geçen yılın yerleştirme taban puanlarına göre bu sene yerleştirme taban puanlarının yükseldiği ve başarının arttığı vurgulandı.

 

İlçemizdeki eğitim ve öğretimde elde edilen başarılar, diğer ilçelere göre oldukça olumlu bir tablo çiziyor. Fen Lisesi yerleştirme sıralamasında il genelinde 3. sıraya yerleşirken, Özel Program ve Proje uygulayan okullar arasında da Fatih Anadolu Lisesi 19 okul arasında ilk 13 okul içinde yer aldığı belirtildi.

 

Eğitim camiasının büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ettiğini ve başarı çıtasının daha da yükseklere çıkarılacağını söyledi. Bu başarıya ulaşmada emeği geçen tüm eğitim çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, ilçenin eğitimdeki başarı grafiğinin artarak devam ettiğini belirtti. Öğrencilerin ve eğitimcilerin aşkla şevkle çalıştığı bu süreçte geleceğe umutla bakıldığı ifade edildi.