Anahtar Kelimeler: Gaziköy Romanlar Derneği açıldı

Gaziköy Romanlar Derneği açıldı

Gaziköy Romanlar Derneği açıldı

Roman vekiller Romanların açılışında göbek attı

Kozan’a  Gazi Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 200 roman kendi derneklerini kurdu. Renkli görüntülerin yaşandığı açılışta romanlar Romanlar, yerleşik hayata geçmek istediklerini ve çocukları için daha iyi eğitim hakkından yararlanmak istediklerini kaydetti. Açılışta romanlar milletvekilleri ile birlikte dans ederek renkli görüntüler oluşturdular.

Kozan ilçesinde Gazi Mahallesi'nde genel olarak çadırda yaşayan yaklaşık 200 roman Gaziköy Romanlar kendi derneklerini kurdu. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve pandemi nedeni ile açılışı ertelenen derneğin açılışı, kendisi de roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Puhçu, Roman Hırvatistan Bağımsız Milletvekili Veljko Kajtaz, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan CHP ilçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu ve çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Dernek açılışı sonrasında milletvekilleriyle romanlar karşılıklı oynayarak doyasıya eğlendiler.

Dernek Başkanı Yılmaz Tiğrek, atalarının Selanik’ten geldiğini artık kendilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını ifade etti. Yaklaşık 2 yıl önce kurdukları dernek ile birlikte isteklerini ve taleplerini daha rahat bir şekilde dile getirdiklerini ifade eden Tiğrek; " Bizler müziği çok seven insanlarız. Müzik bizim yaşam kaynağımız. Bizim paramız olmasın ama müziğimiz olsun. Genel olarak çadırda yaşayan insanlarız. Bundan dolayı birçok insan bizi hor görüyor, saygı göstermiyor. Bizde bu devletin bir vatandaşıyız. Bizde saygı görmek istiyoruz. Milletvekillerimizden, devletimizden isteklerimiz var. Yerleşik hayata geçmek istiyoruz. Gazi Mahallesi'nde kurulan pazarın üstünün kapanmasını istiyoruz. Çocuklarımız için anaokulu, kreş açılmasını istiyoruz. Bu taleplerimizin yanında düğün salonumuzun da olmasını istiyoruz. Çünkü biz eğlenmeyi ve eğlendirmeyi seven insanlarız. Derneğimiz  başta romanlarımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kendisi de çadırlarda büyüyen ama daha sonra okuyarak milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Puhçu’da Romanların Dernek açılışında Türkiye'de çok sayıda roman bulunduğunu kaydetti. Puhçu “  Ben de onlardan biriyim. Çadırlarda yaşayarak büyüdüm. Daha sonrasında okudum ve şu anda CHP İzmir milletvekili görevini yürütüyorum. Benim okuduğumu gören birçok romanda okuyarak belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi kısacası her alanda iş görmeye başladılar. Romanların isteklerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sürekli dile getiriyorum. Buradaki kardeşlerimin de isteklerini yerine getirmek için mücadele edeceğim "ifadelerini kullandı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da Romanların kozanda el sanatları ve birçok alanda kültürel çeşitliliği olduğunu ifade ederek Roman kardeşlerimizle birlikte yaşamı paylaşmak kültürel zenginliklerimiz ile ilçemizde çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Dernek açılışının ardından milletvekilleri ile Gazi Mahallesi'nde yaşayan Romanlar karşılıklı oynayarak doyasıya eğlendiler.