Anahtar Kelimeler: Gaziler Kozan' Kutlandı

Gaziler Günü Kozan'da Kutlandı

Gaziler Günü Kozan

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde düzenlenen programla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Kozan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği Kozan Şubesi’nin çelenklerinin konulmasıyla başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Fikret Topçu günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1923 günü Mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Tarih boyunca şehit ve gazilerimizin destanı övünülerek anlatılmaktadır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olan bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum” dedi.