Gaziye Yatan Yardım Parasına El Konuldu

Gaziye Yatan Yardım Parasına El Konuldu

Üniversitede okuyan kızı için yatırılan yardım parasını, banka borcuna kesmeleri gaziyi çileden çıkarttı.

K.Ekspres-1994 yılında terör örgütü PKK ile girdiği silahlı çatışmada gazi olan Fikret Topçu Kozan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma fonundan üniversitede okuyan kızı için kendi hesabına yatırılan 500 TL yardım parasının banka müdürünün keyfi uygulamasından dolayı el konulduğunu iddia etti.

Kozan Ziraat Bankasına daha önceden icralık borcunun bulunduğunu kaydeden Gazi Topçu, kızımın eğitimi için Kozan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonundan yatırılan yardım parası kanunsuz olarak bankanın müdürü tarafından kendisinin icralı borcuna istinaden kesildiğini iddia etti.

Banka şubesinin önünde gazetemize açıklamada bulunan Güneydoğu Gazisi Fikret Topçu ? Kızım üniversite öğrencisi  olması nedeniyle Kozan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonundan 500 TL eğitim için yardım yapıldı. Yapılan yardım velisi olarak benim Kozan Ziraat Bankasında bulunan hesabıma yatırıldı. Paranın yatmasının ardından banka ATMsine gelerek parayı çekmek istedim. Çektiğim parayı kızıma gönderecektim.

Hesabımı kontrol ettiğimde hesabımda para yok idi. Şubenin içerisine girdim. Durumu anlattım. Paranın kendi adıma bulunan icra dosyasına kesildiğini söylemeleri üzerine kesilen paranın yardım parası olduğunu ifade ettim. Görevlilerin para kesintisinin müdür beyin talimatı ile gerçekleştiğini söylemeleri üzerine müdür beye gittim. Ama yoktu. O saatten sonra müdür beyi hiç yerinde bulamadım. Bende bu paraya el koyamayacaklarını, kanun maddelerini ve resmi gazetenin yayınladığı tarihleri görevlilere getirdim. Görevliler kendilerinin bir şey yapamayacağını ifade ederek, müdür beyin talimatı bu yönde dediler.

Şu anda şehir dışında eğitim gören kızım mağdur durumda.

Tüm kanun maddeleri elimde olmasına rağmen müdür beyi bulamadığımızdan dolayı mağduriyetimi gideremiyorum? dedi.