Anahtar Kelimeler: Geçen yıldan bugüne değişti?

Geçen yıldan bugüne ne değişti?

Geçen yıldan bugüne ne değişti?

Türk Hava Kurumu Kozan Şubesi Kurban Bayramı’nda deri toplamayacak. Yılda bir defa deri toplama işi yapan Türk Hava Kurumu deri toplama yapmayacaksa neden faaliyet göstermeye devam ediyor?

Türk Hava Kurumu Kozan Şubesi her yıl Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi kurban derisi toplama işini gerçekleştiriyordu. Kurumdan yapılan açıklamada, bu yıl deri toplama işinin yapılmayacağı belirtildi. Sebebinin ise; deri satacak yer bulunamaması ve deri fiyatının çok düşük maliyette olması hatta para etmemesi olarak belirtildi.

Türk Hava Kurumu birçok şaibeli konu ile geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti. Yılda bir defa deri toplama işi gerçekleştiren Türk Hava Kurumu'nun bu yıl deri toplama işi yapacak olmamasından yola çıkarak, “Kurumda başka ne iş yapılıyor? Neden bu kurum hala var olmaya devam ediyor?” soruları akla geliyor. Türk Hava Kurumu Kozan Şube Başkanı Hüseyin İnan imzası ile gazetemize gönderilen açıklama şu şekilde:

“Türk Hava Kurumu Genel Merkezi tarafından Adana'da yapılan deri ihalesinde alıcı çıkmadığından ihale yapılmamıştır. Bunun üzerine her şubenin ilçe düzeyinde anlaşmalı olarak satış yapması kararı alındı. Kozan şube olarak, Kozan'da deri alım tüccarlarıyla yaptığımız görüşmede koyun derisi (pana etmediğinden) almayacaklarını keçi derisine ise 4.00 TL fiyat vereceklerini söylediler. Bu şartlarda deriden elde edeceğimiz hasılat deri toplama masraflarını karşılamayacağından Türk Hava Kurumu’na zarar vermemek için yönetim kurulumuz bu yıl Kozan ve Kozan'a bağlı yerlerde deri toplamama kararı aldı.”

Geçtiğimiz yıllarda fiyat aynı değil miydi?

Türk Hava Kurumu Kozan Şubesi’nden yapılan açıklamada, deri fiyatlarının ucuzluğundan hatta koyun derisinin para etmediğinden bahsediliyor. Birçok kişi biliyor ki, Kurban Bayramı’nda deriler ucuz fiyata satılıyor. Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyat farkının olmadığı da deri tüccarlığı yapan kişiler tarafından açıklanıyor. Geçen yıl deri toplama işi yapan Türk Hava Kurumu para kazanıyordu da bu yıl neden para etmediği gerekçe edilerek deri toplama işlemi yapmıyor? Her yıl kar edildiğinden bahsedilen deri toplama işinin bu yıl ihaleye çıkarılmaması ve alıcı tüccar bulunamaması sebepleri ortaya konularak bahaneler üretiliyor. Fiyat geçen yıl da aynıydı bu yıl da aynı.

Deri toplama işinden başka ne iş yapılıyor?

Türk Hava Kurumu Kozan Şube Başkanlığı neden kuruldu? Faaliyetleri nelerdir? Türk Hava Kurumu'nun deri toplama işinden başka ne işi var? Deri toplama işi yapmayacak sa Türk Hava Kurumu Kozan Şubesi neden varlığını sürdürüyor? Belirtilen bütün sorular cevap bekleyen sorular arasında. Türk Hava Kurumu herkesin bildiği üzere Kurban Bayramı'ndan Kurban Bayramı’na deri toplama işi gerçekleştiriyor. Bu işi de yapmayacaksa neden varlığını hala sürdürüyor O da merak konusu.

Vatandaş tepkili

Türk Hava Kurumu Adana Şubesi’nin aldığı karar doğrultusunda Kozan şubesi de aynı yolu izleyerek bu yıl deri toplama işi gerçekleştirmeyecek. Vatandaşlar, Türk Hava Kurumu'nun geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamaya bakarak her yıl toplanan derillerden kar edildiğini hatırlattılar. “Her yıl yapılan işin aynı şartlarda bu yılda yapılması gerekiyordu” diyen vatandaşlar, bu İşin içerisinde başka işlerin olduğunu düşündüklerini söylediler. Bu konuda Türk Hava Kurumu Kozan Şube Başkanı Hüseyin İnan'dan ve yönetim kurulu üyelerinden cevap beklediklerini sözlerine eklediler.