Anahtar Kelimeler: GELENEKSEL OYUNLAR YENİDEN HAYAT BULDU

GELENEKSEL OYUNLAR YENİDEN HAYAT BULDU

GELENEKSEL OYUNLAR YENİDEN HAYAT BULDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri", Kozan'daki İsmet Atlı Stadyumu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının yeniden canlandırılması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması amacıyla düzenlenen bu etkinlik, büyük ilgi gördü. Hayat boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilen şenliklerde, yakan top, bayrak koşusu, halat çekme, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, fasulye torbası atma, koordinasyon koşusu ve tombik oyunları gibi birbirinden renkli etkinlikler yer aldı. Bu yarışmalara Kozan'dan toplamda 2000 öğrenci katıldı ve kıyasıya mücadele etti.

Program, renkli görüntülere sahne oldu ve çocuklar hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele ettiler. Öğrenciler kıyasıya mücadele ettikten sonra ödülleri protokol tarafından verildi. Madalya, kupa ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirilen öğrenciler büyük sevinç yaşadılar.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, "Burada yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ve hepsine başarılar diliyoruz. Ayrıca, sonraki eğitim-öğretim süreçlerinde de başarılar diliyoruz, inşallah." dedi.

Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin ise şunları söyledi: "Geleneksel yakan top finalini izledik. Bakanlık olarak geleneksel çocuk oyunlarını müfredatımıza ekledik ve 2000 çocuğumuzu ilkokullarda fiziksel etkinlik oyunlarında yarıştırdık."

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı da "İlk üçe girenlerin ödüllerini takdim ettik, ancak kaybeden yok. Bu organizasyonda herkes kazandı; tüm gençlik, tüm Kozan. Emeği geçen tüm ekibe, müdürlere, destek veren gençlere ve Kaymakam Bey'e teşekkürler. Kazanan Kozan oldu. Her çocuk oynamıştır. Ben de tabii ki oynardım. Başarı hikayemiz devam ediyor, değil mi?" ifadelerini kullanarak organizasyona katılan herkese teşekkür etti.