GENÇ KAYMAKAM, HAYALİNDEKİ MESLEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

GENÇ KAYMAKAM, HAYALİNDEKİ MESLEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Saimbeyli’nin genç kaymakamı Emre Açar, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürerek, 25 yaşında Türkiye'nin en genç kaymakamlarından biri oldu ve halkın sevgisini kazandı.

Saimbeyli ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Emre Açar, kaymakam olma hayalini gerçekleştirdi. 1999 yılında Düzce'nin Yığılıca ilçesinde doğan Açar, ilkokuldayken okula gelen kaymakamdan etkilenerek, bu mesleği seçmeye karar verdi. Öğrenim hayatı boyunca sıkı bir çalışma ile hukuk fakültesini bitiren Açar, 25 yaşında Türkiye'nin en genç kaymakamlarından biri olarak 6 Mayıs 2024'te Saimbeyli'ye atandı. 

Açar, atandıktan sonra Saimbeyli Belediyesinden oy birliğiyle hemşehrilik beratı alarak ilçedeki herkesin sevgisini kazandı. "Ben köy okulunda okudum. Öğretmenlerimin desteği ile hayallerime koştum. Hedef doğrultusunda ilerleyerek kaymakam oldum," diyen Açar, hayallerinin peşinden koşmayı sürdürdüğünü ifade etti. 

İlçe halkı, Açar’ın genç yaşına rağmen gösterdiği özverili çalışmalardan memnun. Fatiş Demirboğa, "Genç bir kaymakam olması bizi mutlu ediyor," derken, 87 yaşındaki Niyazi Koçak, "Kaymakamımız, hizmet anlayışı ile örnek çalışmalar yapıyor. Bizlere çok destek oldu," şeklinde konuştu.