Anahtar Kelimeler: Gençlik işsizlikten perişan

Gençlik işsizlikten perişan

Gençlik işsizlikten perişan

Her alanda gelişmek için bekleyen Kozan'da işsizlik seviyesi de her geçen gün üst seviyelere çıkmaya devam ediyor.

Sanayisi ve tarımı ile ön planda olması gereken Kozan'da iki faktörün gelişmemesinden dolayı işsizlik oranlarında da artış gözleniyor. Yıllardır büyümesi beklenen Kozan Organize Sanayi Bölgesi’nde hala birkaç firma haricinde yanında onlarca işçi çalıştıran fabrika bulunmuyor. Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesi, iyi tarımın uygulanarak tarımın gelişmesi, medeniyetler şehri Kozan’daki tarihi alt yapının restore edilerek gün yüzüne çıkarılması gerekirken maalesef karın darlığı yüzünden birbirini çekemeyen siyasetçilerin sebep olduğu olaylardan dolayı Kozan bir adım ileri gidemiyor.

18 yaşını doldurduktan sonra herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen gençler sahil kentlerindeki otellere iş bulmak için gidiyorlar. Sezonluk çalıştıktan sonra kış döneminde memlekete geri dönen gençler, beş altı ay gibi işsiz geziyorlar. Bir sonraki sene yine aynı umutlarla turistik kentlere çalışmaya gidiyorlar.

Kozan’da büyük atılımların yapılması gerekiyor. Atılımları gerçekleştirirken birbirini çekemeyen siyasetçilerin de yan yana gelmesi gerekiyor. Vatandaşım menfaati olduğunda siyaset bir kenara bırakılmalıdır. Iktidar partisi ve muhalefet partileri yan yana gelerek bu memlekete sahip çıkması gerekiyor. Yıllarca koltuk sevdasına kapılarak memleketi düşünmeyen insanların sebep olduğu bu gelişmezlik konusunu tekrar tekrar masaya yatırmamız gerekiyor. Masada konuşulan, kağıt üzerinde kalan konuları hayata geçirmemiz gerekiyor.

Sanayisi ile, tarımı ile, turizmi ile, doğasıyla, kültürü ile… her alanda gelişmemiz gerekiyor. Gençleri memleket dışına göndererek gelişme maalesef sağlanmaz. Okuyanı okumayanı maalesef memlekette kalmak istemiyor. Işsizliğin hat safhaya geldiği şehrimizde gençler yarından umutsuz. Umutları yüksek gençlerin hayallerini yarıda bırakmamak için büyük siyasetçi insanların geleceğe ışık tutarak hayallere engel olmadan çözüm bulması gerekiyor.