Serdar Gezer yayınladığı mesajda, eczacılığın önemine, aşının toplumsal önemine dikkat çekti. Adana Eczacılar Odası Kozan Temsilcisi Serdar Gezer yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
?Bu yıl 14 Mayıs´ta ülkemizde modern-bilimsel eczacılığın kuruluşunun 180. Yılını kutluyoruz.Tarihi ilaçla başlayan, kökleri yüzyıllara dayanan bir mesleğin mensuplarıyız. Yaklaşık iki yüzyıldır halk sağlığını merkeze alan bir anlayışla, sağlığın bireysel ve toplumsal tam bir iyilik hali olduğunun bilinciyle hizmet veriyoruz. Sağlık sisteminin kurucu öznelerinden biri olarak Türkiye´nin dört bir köşesinde hayatın her alanına dokunarak ülkemize ve insanlarımızın sağlığına değer katıyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da insan, toplum ve doğa yararına sağlık, ilaç, eczacılık hizmeti üretmeye devam edeceğiz. Yaşamın ve yaşatmanın önemini bilen bir sağlık meslek örgütü olarak son zamanlarda gündemde yer alan aşı karşıtlığı konusundaki söylemleri ve oluşan verileri endişeyle karşılıyoruz. Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan söylemlerle, kirli bilgilerle geliştirilen aşı karşıtı kampanyalar; toplumda kafa karışıklığı yaratmakta, aileleri tedirgin etmekte, salgınların başlamasına zemin hazırlamakta ve toplum sağlığını riske atmaktadır.Vahim ve ivedilikle önlem alınması gereken bir tabloyla karşı karşıyayız.Geldiğimiz nokta da aşı reddinin bu denli fazla olmasının bir nedeni de ekranlarda yer alan bazı bilim insanlarının aşı karşıtı açıklamalarıdır. Oysa ki aşıyı reddetmenin kişinin sadece kendisini ilgilendirmediği ve aşının toplumsal bir olgu oluğu gerçeğinden kopamayız.
Çocuklarını aşılatmayan ailelere eczacılar olarak çağrıda bulunuyoruz:
Bilimsellikten uzak aşı karşıtı propagandalar yüzünden çocuğunuzun hayatını riske atmayın. Aşı yaptırmanın hafif ateş, kol ağrısı gibi hızla iyileşecek yan etkiler dışında çocuğunuza zarar vermeyeceğini unutmayın. Aşıyla önlenebilecek hastalıkların çocuğunuzun, ailenizin ve toplumun geleceğini karartmasına müsaade etmeyin. Kur değişimi sırasında yaşanan ilaç yokluğu gösterdi ki ilaç noktasında dışa bağımlılık ülkemizin kaderi olamaz. Kendi teknolojimize sahip olmak adına ülke olarak yatırımlar yapılmalı, projeler geliştirilmeli, ilaç konusunda yerli üretici desteklenmeli, teşvik edilmeli.
Üzerinde yaşadığımız coğrafya, flora açısından muazzam bir çeşitliliğe sahip. Yeni moleküllerin ortaya çıkarılması, ülke ve dünya sağlığına sunulması adına Ar-Ge projelerine tam destek verilmeli ve bu çalışmalar sonucunda bulunan yeni moleküller ilaç noktasına evrilene kadar yapılacak teşviklerle her aşamasında katkı sağlanmalı. Yerli ilaç konusunda ülke olarak üreticilere, araştırmacılara ve bilim insanlarına maddi manevi ve teknolojik imkânların hepsi sunulmalıdır.Eczacılık mesleğinin bu basamaklardaki önemi gözden kaçırılmamalıdır.
İlacın hastaya ulaştırılana kadar ki her döneminde var olan eczacılarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü kutlar,halkımıza sağlık dolu günler dilerim?