Tarih: 18.07.2024 12:33

Gizem Aksoylu: "Kozan Belediyesi'ndeki İşçi Kıyımını Üzülerek Takip Ediyorum"

Facebook Twitter Linked-in

İşçilerin, dün akşam saatlerinde işten çıkarıldıklarına dair mesajlar alması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kozan Belediye Başkan Adayı olan Av. Sudiye Gizem Aksoylu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Aksoylu, yaptığı açıklamada, "Kozan Belediyesi’ndeki sayıları şimdilik yüzleri bulan işçi kıyımını üzülerek takip ediyorum. Dünden beri maalesef ki telefonlarım hiç susmuyor. Arayan işçi kardeşlerimiz yahut yakınları, savunmalarının alınmadığını ve iş akitlerine sadece bir mesajla son verildiğini belirtiyorlar. İçlerinde yakinen tanıdıklarım ve işlerini sonuna kadar hakkıyla yapan ciddi sayıda ihtiyaç sahipleri de var." dedi.

İşten çıkarma kararının adaletli, vicdanlı ve hukuki olup olmadığını sorgulayan Aksoylu, birkaç gün daha bekleyerek haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçiler hakkında yapılan hatalı işlemlerin geri alınmasını umut ettiğini belirtti. Aksoylu, "Toplu bir şekilde işten çıkarma kararının adaletli, vicdanlı, hukuki ya da sadece siyasi olduğu konusunu gündeme getirmeden önce birkaç gün daha bekleyip, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bir kısım işçi kardeşlerimiz hakkında yapılan hatalı işlemlerin geri alınmasını bekliyorum. En azından çıkarma kararının hukuki yahut siyasi olduğu konusunda fikir birliği olması açısından." ifadelerini kullandı.

Aksoylu, ayrıca sürecin takipçisi olacağını vurgulayarak, "Daha sonrasında ise sürecin haksızlığa uğrayan bütün işçi kardeşlerimizle birlikte yasal olarak bizzat takipçisi olacağımı bilmenizi isterim." dedi.

Kozan Belediyesi'nde yaşanan bu gelişmelerin ardından işten çıkarılan işçilerin haklarını savunmak için hukuki mücadeleye hazırlandıkları bildiriliyor. İşten çıkarma sayısının artması beklenirken, belediye yetkililerinden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —