Anahtar Kelimeler: GÖKALP BAŞARININ ADAMI

GÖKALP BAŞARININ ADAMI

GÖKALP BAŞARININ ADAMI

? Adını sık sık duymadığımız bir okul müdürü aslında, tam bir başarının adamı.

 

? Adını sık sık duymadığımız bir okul müdürü aslında, tam bir başarının adamı. Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Gökalp, birçok başarıda imzası var ama neredeyse hiç adını duymadı kamuoyu.

2 Haziran İlkokulunda müdür yardımcılığı görevinde iken yasa gereği Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesi´ ne Müdür Vekili olarak atandı. Ama şimdi ise son değişiklikle müdür olarak görevine devam ediyor.

Mehmet Gökalp müdür, vekilliği döneminde hiç vurdumduymaz davranmayarak, görevini en iyi şekilde icra etti. Okulun çehresini adeta yeni baştan dizayn ederek okul bahçesine yeni bir görünüm kazandırdı. Kamelyalar, ağaçlar, çimlendirmeler, futbol sahası, vs. vs. Öğrencileriyle arası çok iyi onlara bir arkadaş, bir veli gibi. Her sıkıntılarını dinliyor, elinden geldiği kadar çözüm arıyor. Yanına gelen hiç kimseyi boş göndermiyor.

Okul binasının yeni olması nedeni ile ne kadar da tamamlanmış olsa da muhakkak bir eksik çıkıyor. Bunu hiç gocunmadan ilk önce kendisi halletmeye çalışıyor. Eğer kendisini aşan bir durumsa yetkililerden yardım istiyor. Okulda önemli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler düzenliyor, birçok başarılı organizasyonlara imza atıyor. Fakat Mehmet Gökalp Hoca´ nın bir özelliği var reklam sevmiyor. Okul yöneticilerimiz arasında iğne ile aradık cımbız ile çekerek çıkarttığımız bir isim Mehmet Gökalp. Düzenlenen etkinliklerde sunumun eksiksiz ve başarılı olması için elinden gelen her şeyi seferber ediyor. Yeri geliyor kendi cebinden harcama dahi yapıyor. Yılların da deneyimi ile müdürlük koltuğuna en çok yakışan isimlerden bir tanesi Gökalp Müdür. Odasına girdiğinizde tanısın, tanımasın güler yüzlü karşılar sizi. İllaki bir şeyler ikram edecek. İçmeden göndermez. Sonra o tatlı sohbeti ile oturduğunuz koltuktan kalkmak istemezsiniz. Bundan sonra ne anlatacak diye. Kısık tonlu sesiyle size hitap eder. Büyüğüne ağbi, küçüğüne kardeş demeden konuşmaz. Yöneticisi olduğu okuldaki eğitimciler tarafından da çok sevilir kendisi. Sağlam bir kadro kurmuş. Hep birlikte el ele hareket ediyorlar. Sorunları ortak kararlar ile aşıyorlar. Tebrik etmek lazım.

Hani halk arasında derler ya, bazı aileler uğraşamadıkları çocukları İmam Hatip Lisesine gönderiyorlar diye. İşte o tarz öğrencilerinde bulunduğu bir okulda görev yapıyor. Ama biz uğraşılmaz çocuk demeyelim de biraz haylaz, biraz da yaramaz çocuklar diyelim. Çünkü onlarda bizim kardeşlerimiz. İşte bu yaramaz haylaz öğrenciler dahi Gökalp´ in karşısında suspus oluyorlar. Çok mu korkuyorlar Gökalp´ ten. Bence hayır, korkmuyorlar. Ama o öğrencilerine nasıl yaklaşacağını çok iyi biliyor. Öğrenci o müdürden zarar görmemiş, ona hiç kızmamış, öğrencide ne kadar haylaz olsa Gökalp´ in karşısında suspus olup saygı gösteriyor. Hatasını ona anlatıyor, tekrar yapamaması için öğütler veriyor. Öğrenci ise haklısın hocam diyip hatasının farkına varıyor. Bu çocuk yaramaz, yaramaz olduğu için hiçbir işe de yaramaz. Bunun faydası bir şeye dokunmaz deyip, onu dışlamıyor. O öğrenciyi topluma kazandırmanın yollarını arıyor. İşte bu Gökalp´ in bir başarısıdır.

Kendisinde bir büyüklenme, bir böbürlenme söz konusu dahi değil. Bilirsiniz bazı müdürleri, koltuk başına geçince dünyayı ben yarattım zannedenleri. Ama bu hocada böyle bir durum yok. Gayet mütevazı, gayet iyi niyetli ve masumane. Kendi arkadaş çevresinde de çok sevilen bir isim. Girdiği her ortamda ayakta karşılanır saygıyla, sevgiyle yaklaşılır kendisine. Tam bir aile babasıdır kendisi, boş zamanlarında ailesiyle vakit geçirir.

Beklide bu kadar başarılı olmasının sebebi böyle olmasıdır. İyi niyeti, ahlakı, dürüstlüğü, cana yakınlığı. İyi niyeti kazandırıyordur kendisine. Başarıdan başarıya koşuyor. Öğretmenlikten müdürlüğe, beklide müdürlükten daha yüksek bir yere çıkacak. Kendisi ne kadar söylemek istemese de gözleri ele veriyor onu. Yükselmek istiyor. Yükselmeli ki daha çok başarıya imza atmalı. Yükselmeli ki daha çok projeler üretmeli. Yolun, bahtın açık olsun Mehmet Gökalp Müdürüm. Cenab-ı Allah gönlüne göre versin. Sen hak edensin.