Anahtar Kelimeler: Göller Yolunda Tedaş Engeli

Göller Yolunda Tedaş Engeli

Göller Yolunda Tedaş Engeli

Tedaş´ın elektrik direkleri yolun içerisinde kaldı.

19:16:06

K.Ekspres- Adana Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Göller Yolu, yolun içerisinde kalan elektrik direkleri nedeni ile bir türlü bitirilemiyor.

Bölge insanının sıkça kullandığı yaylalıkların başını çeken Göller´de Adana Büyükşehir Belediyesinin başlattığı yol ve içme suyu projelerinde sona yaklaşıldı.

48 km yol üzerinde genişletme çalışması gerçekleştiren büyükşehir genişletme ve yol alt yapı çalışmalarını bitirmesine rağmen genişletilen yolun içerisinde kalan elektrik direklerinden dolayı yol asfalt ile kaplanamıyor.

Yaz aylarında yolu kullanan bölge sakinleri ve yaylacılar, yolculuklarının büyük bir bölümünü direkler nedeni ile toz içerisinde geçirmek zorunda kalıyorlar.

Bölgede yaşayan kişiler ve yaylacılar genişleyen yolun içerisinde kalan elektrik direklerinin Tedaş tarafından yolun kenarına kaldırılması ve yolun asfaltlanmasını istiyorlar.

Yöre halkı ? Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey´in talimatları ile başlayan yol çalışmamızın genişletme zemin çalışmaları tamamen bitirildi. Sıra asfalt kaplamaya geldi. Lakin ne hikmetse bilmediğimiz bir nedenden dolayı Tedaş yolun içerisinde kalan elektrik direklerini bir türlü yolun kenarına almıyor. Bu sebepten dolayı da büyük şehir belediyesi yolumuzu asfaltlayamıyor.

Bizler yöre halkı olarak toz ve toprağın içerisindeyiz. Tedaş´ın direkleri bir an önce kenara almalarını istiyoruz.? Dediler.

Yolun tüm çalışmalarının bitirilmesine rağmen Tedaş´ın direklerini neden veya hangi sebepten dolayı yolun kenarına almadığının gerekçesini açıklaması bekleniyor.

Haber: Hüseyin Erciyes