Anahtar Kelimeler: Göller’ musluklardan akmıyor

Göller’de musluklardan su akmıyor

Göller’de musluklardan su akmıyor

Kozan'ın gözbebeği Göller’de son zamanlarda büyük su sıkıntısı yaşanıyor. Yaylacılar, su sorununun bir an önce çözülmesini istiyorlar.

Kozan'a bağlı Göller Yaylası'nda arefe gününden bu yana büyük su sıkıntısı yaşanıyor. Arefe günü ve bayramın 1. günü yaylacılar tamamen susuz kalırken, sonraki günlerde ise kendi tabirleri ile; "10 dakika su  geliyor. Bir saat kesiliyor.”

Göller Yaylası yaz aylarında 15-20.000 civarında yaylacıya ev sahipliği yapıyor. 2019 öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde Göller Yaylası’nın su problemi çözülmüştü. Ancak, ev sayısının artmasından dolayı su hattında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni çalışmaların yapılması gerekiyor. Su pompalarının daha güçlü su pompalaması gerekiyor.

Yüksek kesimlerde bulunan evlere hiç suyun çıkmadığını ifade eden yaylacılar, düz arazide bulunan evlere de günün belli saatlerinde kısa surelerle su verildiğini diğer saatlerde su sıkıntısını yaşandığını ifade ediyorlar. Arefe günü ve bayramın 1. günü yaylacıların hiçbirine su gitmedi. Yaylacılar, su probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Kozan’ın göz bebeği haline gelen Göller’deki ki bu su sıkıntısı devam ederse vatandaş neredeyse yazın sıcak günlerinde isyan edecek duruma gelecek. Yaylacılar; “Böyle bir yaylaya böyle bir sorun yakışmıyor. Zeydan başkandan biz rica ediyoruz. 15-20 bin kişinin yayla yaptığı yerde su problemi çözülsün. Biz rahat rahat yaylamızı yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandılar.