Anahtar Kelimeler: Gözler Haziran’ çevrildi

Gözler 2 Haziran’a çevrildi

Gözler 2 Haziran’a çevrildi

2 Haziran kurtuluş günümüz şanına yakışır şekilde kutlanmalı.

İlçede gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalının ardından, gözler ilçenin kurtuluş günü olan 2 Haziran’ a çevrildi.

Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan kurtuluş günü için gözler Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Kazım Özgan’a çevrilmiş durumda.

Bilindiği üzere 27-28 mart tarihlerinde yapılan Portakal Çiçeği Karnavalının bir ayağı ilçemiz Kozan’da yapılmıştı. Yapılan karnaval, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmüştü.

İlçeyi saran karnaval havasının ardından gözler yaklaşan kurtuluş gününe çevrilmiş durumda.

Pandemiden dolayı son 2 yıldan bu yana sönük geçen kurtuluş kutlamalarının bu yıl tekrar eski günlerine getirilmesi toplumun ortak isteği, Milli mücadele günlerinde ilçenin kurtulması için mücade etmiş kişilerin torunları, konu ile alakalı olarak gazetemiz Kozan Ekspres’e konuştu.

Kurtuluş mücadelesinin simge isimlerinden biri olan Selikzade Hasan Efendinin torunu, Kemal Seylikoğlu ilçenin beklentileri ile alakalı olarak yaptığı açıklamada “ ilçede gerçekleştirilen karnaval güzel görüntülere neden oldu. Gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Elbette bu karnavala gösterilen ilgi alaka emek ve mücadele kurtuluş programınada gösterilmelidir. Her geçen gün adeta eskitilen kutlamalar pandemi nedeni ilede 2 yıldan bu yana adeta yok oldu. Bu yıl kurtuluş günümüzün o eski günlerine getirilmesini istiyoruz. Elbette eski günler sözünden, silahlar ateşlensin anlamı çıkarılmasın. Ermenilerin yaptıkları zulümler gerek konferans gereksede insanlarımızın ilgisini çekecek. Tiyatrolar ile sahnelenmeli bizler kurtuluş günümüzün layıkıyla anılmasını istiyoruz” dedi.

Kozan Milli Mücahitler Derneği Başkanı, kurtuluş mücadelesi kahramanlarından Ökkeş Dağlı’nın torunu, Mutlu Dağlı ise “ kurtuluşumuzun 100. yıl dönümü, pandemi nedeni ile maalesef kutlanamadı. Bu yıl ise 101. yıl dönümünü kutluyacağız. 100. yıl dönümü gibi kutlamak istiyoruz. Çalışmalarımıza başladık. Taleplerimizi belediye başkanına ilettik. Kendileride çok olumlu karşıladı. Atalarımız bu toprakları kurtarmak için çok büyük mücadeler vermişler. Bizlerde onlara yakışır bir şekilde yad etmemiz gerek” dedi.

Görüş alış verişinde bulunduğumuz bir çok kesimin ortak söylemi “ 2 Haziran bizim gururumuz, yakışan yapılmalı” oldu.

Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan Kozan Kurtuluş programının önümüzdeki ay içerisinde netlik kazanması bekleniyor.

2 Haziran kutlamaları Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesi iş birliği ile gerçekleştiriliyor.