Greyderin altında kalan 1 kişi can verdi

Greyderin altında kalan 1 kişi can verdi

Elde edinilen bilgiye göre İlçeye bağlı Eskimantaş Mahallesi Çaparlar mevkisinde yol genişletme çalışması yapan greyderin altında kalan 1 kişi hayatını feci şekilde kaybetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralık olarak işletilen ve Seyit A.´nın(52)  kullandığı iş makinesi greyder yol onarım ve genişleme çalışması yapmak için çaparlar mevkisine geldi. İddiaya göre mahalle muhtarı Mustafa Aköz Ahmet Koçyiğit´i(34)greydere binerek yardımcı olmasını istedi. Ormanlık alanda yol çalışması yaparken greyderin altında kalan Ahmet Koçyiğit kafası ve vücudu ezilerek olay yerinde hayatının kaybetti. Greyder sürücüsü Seyit A.sağlık ekiplerinden ve jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ahmet Koçyiğit´in öldüğünü tespit ederken Jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen Ahmet Koçyiğit´in annesi Elmas Koçyiğit Feryat ederek ?Oğlum herkesin eli ayağı olmuştu. Herkesin işine koşar yardım etmeyi çok severdi. Muhtar telefon etti, oğlumu çağırıp greyderin yanında gitmesini istedi. Oğlumun öğle yemeğini hazırladım, gelmeyince telefon ettim telefona da cevap vermedi. Kuzum Kuzum ben nasıl yaşayacağım beni yalnız bıraktın.?diyerek feryat etti.

Greyder sürücüsü Seyit A. ise ilk ifadesinde; ? Greyderde yalnızdım. Greyderin önünde bulunan toprakları ittim. Geri geri giderken bir şeyin üzerinden geçtiğimi hissettim. İnip baktığımda Ahmet´in ezildiğini gördüm. Jandarma ve Sağlık ekiplerine haber verdim.?dediği öğrenildi.

Greyder sürücü Jandarma tarafından gözaltına alınırken Olay yerine gelen Cumhuriyet savcısının ön incelemesinin ardından daha detaylı incelenmek üzere  Ahmet Koçyiğit´in cesedi Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.