Anahtar Kelimeler: Gültekin doldurulamaz’

Gültekin, ‘Yeri asla doldurulamaz’

Gültekin, ‘Yeri asla doldurulamaz’

Kozan İmarspor Kulübü Başkanı Serhan Gültekin, Kozanspor'un efsane Başkanı Sami Açıkgöz'ü rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

Kozanspor'un unutulmaz as başkanı Sami Açıkgöz, ölümünün 26. yıl dönümünde anıldı

12 Ekim 1997 yılında takımı ile birlikte Kilisspor ile yapacağı maça giderken takım otobüsünün Gaziantep Nurdağı civarında kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Kozanspor'un unutulmaz as başkanı Sami Açıkgöz, ölümünün 26. yıl dönümünde anıldı.

Kozan İmarspor Kulüp Başkanı Serhan Gültekin, Açıkgöz'ün vefatının 26. yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Açıkgöz'ün, Kozanspor'un ve Kozan'ın spor camiasının unutulmaz bir ismi olduğunu belirten Gültekin, "Sporcu olmak, spor insanı olmak her şeyden önce insanlık ister. Fedakârlık ister. Devamlılık ister. 26. ölüm yıldönümünde saygı ve minnetle andığımız, Kozanspor’un merhum As Başkanı Sami Açıkgöz işte tam böyle biriydi.

Gerek kendi mesleğinde gerekse spor camiasında zayıftan yana olan insanlığıyla tanınırdı. Bir yandan ailesini geçindirdiği kendi mesleğini hakkıyla icra ederken diğer yandan yorulmak nedir bilmeden Kozan Spor için, Kozan’ın sporu için çırpınırdı. Hiç bitmeyen bir enerjiyle her sabah yeniden ve yeniden hayata sarılarak kendisinden sonraki tüm sporculara ve spor insanlarına mükemmel bir örnek oldu.

Aradan geçen 26 yıla rağmen yeri asla doldurulamadı. Geçirdiği elim trafik kazasında hayatını kaybetti ama bizlere bıraktığı Sami Açıkgöz ruhu Kozan’ımız spor camiasına bir miras olarak kaldı.

Biz Kozan İmarspor camiası olarak Şehrimizin Büyük Spor İnsanı Merhum Sami Açıkgöz’ü ve onun bıraktığı büyük insanlık ruhunu ebediyen yaşatacağımıza ve onu asla unutmayıp, unutturmayacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Açıkgöz'ün vefatı, Kozan'da ve spor camiasında büyük üzüntüye neden olmuştu. Açıkgöz, Kozanspor'un kuruluşunda ve yükselmesinde önemli rol oynamış bir isimdi.