Anahtar Kelimeler: birlik

Gün birlik olma günü

Gün birlik olma günü

Gün birlik olma günü

Kozan Ekspres Gazetesi olarak geçtiğimiz hafta manşetten yayınladığımız “hakkımız olan hakkımızı istiyoruz” haberinin ardından geniş çevrelerden olumlu tepkiler aldık. Bu hafta da oda başkanlarına sesleniyoruz. Siyasetinden iş dünyasına,  bürokratından esnafına 7’den 70'e herkesi 1926 yılında elimizden alınan vilayetlik hakkımızı geri istemeye davet ediyoruz.

Kozan dört bir köşesi tarih kokan, doğa turizmine açık, gelişmeye açık bir ilçe. Osmanlı döneminde sancaklık yapmış ilçemiz Kozan'ın 1926 yılına kadar il olarak var olduğunu hepimiz biliyoruz. 1926 yılında ekonomik gerekçeler göz önünde bulundurularak Kozan ile birlikte 10 tane il ilçeye dönüştürüldü. 10 ilçeden sekizine vilayetlik hakkı geri verildi. Sadece Silifke ile Kozan'ın vilayetlik hakkı geri verilmedi. Yaklaşık 15 yıldan bu yana sivil toplum örgütü temsilcileri bu konu hakkında geniş çaplı girişimlerde bulundular. Ancak bugüne kadar bu girişimlerin hiçbiri sonuç vermedi.

Eski Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a dahi vilayetlik hakkımızın iadesi ile ilgili olarak kalın bir dosyayı teslim etmişti. 2023 yılında yani cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünde hükümetin “yüzüncü yılda 100 il” projesi olduğunu biliyoruz. Bunu geçmiş dönemlerde AK Partili siyasetçiler zaman zaman çeşitli programlarda dile getirmişlerdi. Kozan cumhuriyetin 100. yılında yeniden vilayetlik hakkını almalı. Bunun içinde geçtiğimiz hafta içi ilçe başkanlarına seslenmiştik. Bu hafta da oda başkanlarına sesleniyoruz. Gelin hep birlikte “bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Kozan olalım” sloganıyla hakkımız olan hakkımızı geri alalım. Siyasette çekişmeler olabilir, eleştiriler olabilir ama söz konusu memleket olduğunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini bilmeliyiz.

Kavgaları, tartışmaları, eleştirileri her şeyi bir kenara bırakalım güzel şirin ilçemiz için hep birlikte taşın altına elimizi koyalım. Kozan Ekspres Gazetesi olarak sorumlu gazetecilik gereği biz bu taşın altına elimizi koyuyoruz ve haykırıyoruz. Hep birlikte bir olalım, var olalım Kozan’ımızın hakkını geri alalım…