Anahtar Kelimeler: Günaydın Kaymakam

Günaydın Kaymakam Bey

Günaydın Kaymakam Bey

Kozan Kaymakamı Avni Oral´ın referandum arifesinde ilk kez planlı köy ziyareti gerçekleştirmesi akıllara farklı soruların gelmesine neden oldu.

K.Ekspres- 2013 yılının Ağustos Ayında ilçemizde göreve başlayan İlçe Kaymakamı Avni Oral yaklaşık 4 yılın ardından 4 kırsal mahalleye ( köy) ziyaretigerçekleştirdiği öğrenildi.

4 yıl boyunca zorunlu kalmadığı zaman dilimleri içerisinde hiçbir köye ziyaret gerçekleştirmeyen kaymakamın köy çıkartması farklı yorumlara neden oldu.

Kaymakamlık basın bürosunun bazı basın kuruluşlarına servis ettiği haberin ardından, Kozan Kaymakamı Avni Oral´ın yapılacak olan referandumda EVET´e destek istemek için ziyaret gerçekleştirdiği iddia edildi.

Ziyaretin asıl nedeni EVET mi?

4 yıl boyunca zorunlu kalmadığı zaman ve olaylar dışında hiçbir köye ziyaret gerçekleştirmeyen Kaymakam Oral aradan geçen 4 yılın ardından referandumarifesinde ziyaret gerçekleştirmesi çok manidar bulunurken, ziyarete İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Jandarma Bölük Komutanı, Sağlık Müdürü, Sosyal Yardımlaşma Müdürü ve İlçe Emniyet müdürünün´de katılması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Görev yaptığı süre içerisinde toplumdan uzak bir yönetim izleyen kaymakamın, bu tipziyaretlerine hiç alışık olmadığımızı ifade ediyoruz.

Oysa ilçemizde yayın hayatlarını sürdüren birçok basın kuruluşunda, ilçe gündemi ile alakalı haber ve konularda sessiz kalmayı tercih eden, vatandaş ve idareciler ile arasında bir duvar örmesi ile öne çıkan Kaymakam Avni Oral´ın bu hareketi başta basın mensupları olmak üzere tüm Kozan halkında büyük bir şaşkınlık yarattı./resimler/2017-2/11/1109026169878.jpg

4 Yıl Sonra Köylü Aklına Geldi

Gerçekleştirilen ziyareti takip eden ve ismini vermek istemeyen bir kamu görevlisi ? Kaymakam Bey ilçemize geleli yaklaşık olarak 4 yıl oldu. Böyle bir köy çıkartmasını kendisinden hiç beklemezdik. Gittiğimiz yerler önceden ayarlanmıştı. Adeta seçim miting alanlarını anımsatıyordu. Muhtarlar vatandaşları toplamak için ayrı bir gayret içerisindeydiler. Sayın Kaymakam´ın konuşmalarındaki şifre, yapılacak olan referandumda evet denilmesi gerektiğini içeriyordu.?

Ziyaret esnasında bulunan bir vatandaş ise ? Kaymakam Bey´in ziyareti çok iyi oldu. Ben aslen şehir merkezinde oturuyorum. Kaymakam Bey´in yeni göreve başladığını sanmıştım. Oysa 4 yıldan bu yana Kozan da imiş. Hiç görmemiştim. Neyse bu da Kaymakam Bey´i görüp tanımamıza vesile oldu. İsmini ezberleyemedim. Geç oldu ama en azından yüzünü gördüm, iyi olur inşallah. Vatanın birliğinden bütünlüğünden ve devletimizin gücünden bahsetti. Birlik olmalıyız. Ve aklıselim davranmalıyız. Ülkenin geçmişte, içerisinde bulunduğu şartlarada değindi.? Dedi.

Ziyaret esnasında halkında dertlerini dinleyen Kaymakam Oral´ın yol, kanalizasyon ve su ile ilgili olan problemleri çözmesi amacı ile talimat verdiğide öğrenildi.

4 yılın ardından halkı ve köylüsü aklına gelen Kozan Kaymakamı Sayın Avni Oral´a uykudan uyandığından dolayı tebrik ederek, ?günaydın Kaymakam Bey? demeyi unutmuyoruz.