Güneydoğu fabrika satış mağazası açıldı

Güneydoğu fabrika satış mağazası açıldı

40 yıldan bu yana süt ve süt ürünleri alanında Türkiye çapında markalaşan Güneydoğu Kozan'da fabrika satış mağazasını açtı.

 1980 yılında Ceyhan, Aksaray, Kars ve Van Başkale'de aile büyükleri tarafından küçük çaplı başlatılan üretimlerin ardından 1983 yılında Kozan'da üretime başlayan Güneydoğu süt ürünleri bugüne kadar kendi alanında markalaşarak Türkiye'nin dört bir tarafında satış yapmaya başladı.
Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi (Işıklı Yol) Yusuf Baysal Anadolu Lisesi karşısına fabrika satış mağazasını açan Güneydoğu süt ürünleri kendi imalatı olan bütün ürünleri burada satışa sunacak.
 Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen açılışta konuşma gerçekleştiren Güneydoğu Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gelebek, 1980 yılından bu yana süt ve süt ürünleri konusunda üretim yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi;
"Tüketici odaklı olarak sürdürdüğümüz özverili çalışmalarımız ve sunduğumuz kaliteden asla taviz vermeyerek tüketicisine sonsuz güven veren bir marka haline geldik. Kuruluş tarihinden bu yana tüketicisine sağlık, lezzet ve güven kaynağı olan ürünler sunan Güneydoğu Kozan’ımızdan 81 ilde milyonlarca insana ulaşarak vazgeçilmez bir tat olmuştur” ifadelerini kullandı.
Her geçen gün Türkiye ekonomisinde giderek artan rekabet ortamının kendi şirketleri için güçlü markalar ortaya çıkarma gerekliliğini sunduğunu ifade eden Gelebek; "HeYr zamankinden daha önemli hale gelmek için mücadelemiz sürüyor. Birçok marka içinde tüketicinin tercih ettiği marka olabilmek, marka olmanın gereklerini yerine getirmekle mümkün. Biz de bu amaçla, günlük 500 kilogram üretimle başladığımız serüvenimiz de, 5000 metrekare alanda 100 kişi istihdam ederek saatte 15 ton süt işleme kapasitesine ulaştık” dedi.
Güneydoğu’nun Türkiye'de sağlıklı süt ve süt ürünleri kavramını İlke edinen bir marka olduğuna dikkat çeken Gelebek; “Güneydoğu'ya duyulan güven sadece Kozan ile sınırlı kalmamış, tüm türkiye'ye yayılmıştır. Başarılı bir marka olmanın en önemli kriteri, girilen her alanda marka kimliğini aynı tutarlılıkla taşıyabilmek ve çeşitlenen ürünlere markanın ortak İmajını yansıtabilmekten geçer. Bugün bu imajı koruyarak geliştirmemizde emeği olan başta Güneydoğu süt ailesi olmak üzere, siz değerli hemşerilerimize ve 81 ilde bizi tercih eden kıymetli müşterilerimize teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.
Açılışa katılan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’da Güneydoğu Fabrika Satış Mağazası’nın Kozanlılara hayırlı olmasını temenni ederek;
 "İlçemizde mandıra sektörümüz oldukça kuvvetli. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması gerçekten çok önemli. Kadirli yolu üzerinde toplam 4 tane bu anlamda tesisimiz var. Bizim açımızdan önemli olan tarafı ciddi derecede istihdam sağlıyor olmaları ve ülke ekonomilerine katkı sağlamaları. Ben bu anlamda dört büyük işletmenin de daha da büyüyerek Işlerine devam etmesini diliyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Güneydoğu Fabrika Satış Noktası’nın kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Güneydoğu Fabrika Satış Mağazasının açılışı Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca'nın okuduğu dua ile gerçekleştirildi. Açılış sonrası Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve açılışa katılan diğer konuklar fabrika satış mağazasını gezerek ürünler hakkında bilgi aldılar.
Kozan Ekspres Gazetesi olarak, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan ve açıldığı günden bu yana kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyen Güneydoğu süt ürünlerinin yeni açmış olduğu Fabrika Satış Mağazası’nın Kozanlılara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Güneydoğu ailesine de bol kazançlar getirmesini temenni ediyoruz.