Gürçam: ?Her Türlü Desteği Temin Edeceğiz?

Gürçam: ?Her Türlü Desteği Temin Edeceğiz?

İki hafta önce gazetemiz Kozan Ekspres´ in manşetine taşıdığı ?Ahırı Sanat Evine Çevirdi? başlıklı haberin ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, sanat evini ziyaret ederek Alattin Sevük´ ten bilgi aldı. Kaymakam Gürçam, ? Kardeşimize gereken destekleri v

K.Ekspres-Evlendikten sonra Kozan´ a yerleşen ve uzun süre işsiz kaldıktan sonra kayınvalidesine ait evin altında bulunan ahırı sanat evine çeviren Alattin Sevük boş zamanlarında su kabağından çeşitli motifler kullanarak hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Bu hobisini gazetemize verdiği demeçte ? Bana gerekli destek ve ekipman verildiği taktirde Kozan´ ın tanıtımı noktasında Kozan´ a özgü hediyelik eşyalar yapmayı planlıyorum? demişti. Gazetedeki haberi okuyan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Alattin Sevük´ ün yaptığı çalışmaları merak edip yerinde inceledi. Sevük´ le bir süre sohbet eden Gürçam ? Gazete haberinden sonra bende merak ettim. Alattin Bey´ in yaptığı çalışmalarını ve bunun üzerine ziyaret etmek istedim. Malumunuz olduğu üzere Kozan ilçemiz tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip. M.Ö. 2000-2500´ lü yılara kadar bir geçmişi var. 

/resimler/2017-11/3/1629524996200.jpg

Hal böyle olunca turizm açısından zengin bir ilçe. Kozan Kalesi, Anavarza Kalesi, Arıkan Konağı, Hoş Kadem Camii, Yiğenoğlu Sokak ve Mustafa Kemal Sokak bunların başında gelenler. Geçtiğimiz günlerde Romanya´ dan gelen bir öğretmen gurubu oldu. Guruptakiler döviz bozdurup bir şeyler almak istediklerini söylediler. Ben ne alacaklarını sorduğumda, çarşıyı gezeceklerini söylediler. Bu anlamda geri kaldığımızı düşünüyorum. Kozan´ ı simgeleyen, Kozan´ ı anlatan hediyelik eşya noktasında bir eksiklimiz var. Bu arkadaşımızın yaptığı faaliyetin daha da ilerletilebileceğini düşünüyorum. Destek verildiği takdirde Kozan´ ı simgeleyen hediyelik eşyalar konusunda bir eksikliğin tamamlanabileceğini düşünüyorum. 

/resimler/2017-11/3/1630485153594.jpg

Tamamı olmasa dahi büyük bir kısmının giderilebileceği aşikârdır. Bizde kendisiyle görüştük, kaymakamlık olarak destek verebilme imkânımız varsa her türlü desteği temin edeceğiz. Gelen turistlere Kozan´ ı simgeleyen hediyelik eşya merkezlerinin açılması konusunda desteklerimiz olacaktır. Kozan Ekspres Gazetesi´ ne de böyle bir işe vesile olmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum? dedi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ a İlçe Jandarma Komutanı Bin Başı Ahmet Eroğlu´ da eşlik etti. Kaymakam Gürçam, aile ile bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı.