Gürçam, ‘Bu destanın her satırında insanlık onuru, bayrak, mukaddesat ve vatan sevgisi vardır’

Gürçam, ‘Bu destanın her satırında insanlık onuru, bayrak, mukaddesat ve vatan sevgisi vardır’

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada; “Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer vererek şunları söyledi:

19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Zaferi tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, Türk Milleti’nin varlığını her şeyin üzerinde tuttuğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru, bayrak, mukaddesat ve vatan sevgisi vardır.

“Çanakkale Geçilmez” dedirten Aziz Milletimiz, 106.yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir.  

 Tarihimiz boyunca vatan ve istiklal uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimiz ve bu uğurda yaralanan fedakâr gazilerimizin emaneti ülkemize aynı şuurla sahip çıkmak ve onu daha ilerilere taşımak da milletçe görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 18 Mart Şehitler Günü ve tarihte eşine rastlanmayacak Büyük Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “