Gürçam, salgın hastalığa karşı vatandaşları uyardı

Gürçam, salgın hastalığa karşı vatandaşları uyardı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki heyet ilçe merkezinde maske, mesafe ve salgın tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanların sağlığını tehdit etmeye devam eden koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam beraberinde Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Zabıta Müdürü Osman Taş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı ile denetim gerçekleştirdi. Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde Kaymakam Şafak Gürçam esnafları ve vatandaşları maske takmaları konusunda ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.

İş yerlerini de denetleyen Kaymakam Şafak Gürçam ve beraberindeki heyet koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemleri yerinde inceledi. Kaymakam Şafak Gürçam vatandaşlara ve esnaflara maske takmalarını, sosyal mesafe kurallarına uymalarını, kurallara uyulmadığı takdirde devletin daha sıkı tedbirler alabileceğini ifade etti.

Kaymakam Şafak Gürçam; “Hem kendi sağlığınız için hem de başkalarının sağlığı için devletin koymuş olduğu kurallara harfiyen uyulması gerekiyor. Bu kapsamda ilçemizde gerçekleştirdiğimiz salgın denetiminde vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk ve alınan tedbirleri yeniden hatırlattık. Gözlemlediğimiz vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uyduğu ve salgının ciddiyetini tam anlamıyla anladığı. Halk sağlığı her şeyden önce gelir. Hepimizin sağlığı birey olarak bizlere bağlı. Denetimler periyodik olarak devam edecek. Halkımızın bütün kurallara uymasını temenni ediyoruz" dedi.