Gürçam´dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Gürçam´dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 30 Ağsutos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Gürçam mesajında; ?Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. yıldönümünü milletçe kutlamanın mutlulu

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, milletine inanan ve güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekûn verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bütün bu imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen her türlü zorluğu aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi milletimize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.? Dedi.