Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Gazeteciler mesajı

Gürçam’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

Gürçam’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayarak tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda halkımızın adeta gözü ve kulağı olan basın mensuplarının doğru, tarafsız bir şekilde gerçeği kamuoyuna sunması; vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünün sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakârca çalışmakta olduklarını hep beraber müşahede etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutlar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.”