Gürçam’dan  12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Gürçam’dan  12 Mart İstiklal Marşı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 100. Yıl dönümünde Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşı; aziz milletimizin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği onurlu mücadelesinin, yurt ve bayrak sevgisinin, inancının, kararlılığının ve azminin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı aynı zamanda, tarih boyunca bağımsız ve hür yaşamış bir milletin kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı Kurtuluş Savaşı’nda verdiği bağımsızlık mücadelesini tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.
Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşında anlamını bulan, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY' u ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”