Anahtar Kelimeler: Gürçam' Mayıs mesajı

Gürçam'dan 19 Mayıs mesajı

Gürçam

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluş mücadelemizi başlattığı günün 101. yıldönümünü beraberce kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz

Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.

Bu günün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır.

Gençlerimizi, çağdaş bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirerek onların sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamanın ve ülkesine yararlı, manevi değerlerle donanmış, bireyler olarak hayatlarının her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarını ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”