Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Haziran mesajı

Gürçam’dan 2 Haziran mesajı

Gürçam’dan 2 Haziran mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayarak kurtuluş bayramını kutladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.

En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanı ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünün yankı bulduğu şehirlerimizden biri olan Kozan'ımızda işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. Kozan halkının işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi neticesi Fransızlar 2 Haziran 1920 yılında bölgemizden çekilmek zorunda kalmıştır. Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kozan’ın kurtuluşunda ve Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ile anıyorum. Tüm Kozanlıların Kurtuluş Yıldönümünü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”