Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gürçam’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gürçam’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ıncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kaymakam Gürçam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Yüce Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü, bugün büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok millet için de örnek olmuştur.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu ifade etmek isterim.

Devletimizi hak ettiği seviyeye çıkarmak, milletimizi hak ettiği refah düzeyine ulaştırmak için genciyle, yaşlısıyla, çiftçisiyle, tüccarıyla, işçisiyle, patronuyla var gücümüzle çalışacak, birey olarak kendimizi, sosyal olarak toplumumuzu geliştirecek ve devletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”