Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gürçam’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gürçam’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin, bağımsızlığını ve istiklalini korumak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekûn mücadele sonucunda elde ettiği büyük ve emsalsiz zaferin taçlandırılması sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir.

Bu vatanı yedi düvele karşı müdafaa etmiş, vatanını, milletini, Cumhuriyeti korumak amacıyla canını feda etmiş şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Bu bağlamda bizlerde bu günlere nasıl gelindiğini unutmayarak, daha güçlü, daha gelişmiş ve daha mutlu bir Türkiye hedefine ulaşmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”