Gürçam’dan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Gürçam’dan İstiklal Marşı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif, İstiklâl Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Bizlerin bugünlere ulaşması için hayatlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve bütün kahramanlarımıza karşı en büyük borcumuz, o zor günlerde yaşanan sıkıntıları unutmamak; bu ülkenin bağımsızlığına, bayrağına, milli marşına ve mili ve manevi değerlerine her zaman sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güçlü, daha yaşanabilir bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 99. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY' u ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”