Gürçam’dan organ bağışı çağrısı

Gürçam’dan organ bağışı çağrısı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Türkiye'de, her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Organ ve Doku Bağış Haftası olarak kutlanıyor. Ülkenin birçok yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek vatandaşların organ ve doku bağışı yapması için farkındalık yaratılıyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen organ bağışı haftası etkinlikleri kapsamında, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve protokol mensupları kendi organlarını bağışlamışlardı.

Kaymakamı Şafak Gürçam, haftanın önemine binaen yaptığı yazılı açıklama ile organ ve doku bağışının önemine dikkat çekti.

Gürçam; "Toplumumuza organ ve doku naklinin hayati bir önem taşıdığını ve bunun tek çözümünün de organ bağışı sayısının arttırılması olduğunun anlatılması ve organ bağışı bilincinin artırılması amacıyla, ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Şafak Gürçam, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların olduğunu ifade ederek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sağlık sorunlarının başında organ nakli geldiğinin altını çizdi.

Gürçam; "Türkiye'de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır” dedi.

Gürçam, vatandaşlara da çağrıda bulunarak her vatandaşın bir organ nakline ihtiyaç duyabileceğinin altını çizdi. “Bu bilinçle organ bağışının önemini vurgulamak, duyarlılığı en üst seviyeye çıkarmak en temel hedefimiz olmalıdır” ifadelerini kullanarak tüm vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Kozan Devlet Hastanesi bünyesinde de stant açılarak vatandaşlara organ bağışı yapmaları konusunda bilgi verileceği öğrenildi.